Нуждаете се от спешна помощ

M

Manikanta

Guest
Може ли някой ми изпрати код за MATLAB groupdelay

Здравейте Manikanta

някакво обяснение за забавяне група

% Група Забавяне:
%
% Представете си един сигнал съм с синусоидална модулация.Превозвачът е с висока честота и модулация е ниска честота.Сравнете сигнал съм с немодулиран превозвач: те са във фаза (нулева преминавания се съвпада).
% Сега, нека предава сигнал ч. от линейна мрежа (например филтър).Ние ще видите сигнал ч. в изхода.
% * Погледни на превозвача (на висока честота sinusoid чиято амплитуда варира) на продукцията и да я сравни с носителя на входа.Те не са във фаза: продукцията превозвач е забавено във връзка с въвеждане на превозвач.Това закъснение на превозвача, измерва в единици фаза, е фазата на забавяне.
% * Погледни в плик на изхода и да я сравни с плик на входа.Те не са във фаза: продукцията плик се забави по отношение на въвеждане на плика.Това забавяне в плик, измерено във време единици, е забавяне на пакет, наречен също група забавяне.
%
% Същият ефект възниква разглеждане на ДСБ-SC сигнал (съм с потиснат превозвач или двустранно лента с не превозвач).По-лесно е да се обясни с AM bacause не съществуват фаза инверсии, но тя е по-лесно да се изчисли ефекта с ДСБ-SC bacause тя е само на 2 компонента (две sidebands), вместо на 3, както съм, (двете sidebands и превозвача ).
%
% На ДСБ-SC сигнал съдържа 2 на спектралните линии (от 2 sidebands).Вие можете да пресметнете закъснението фаза: това е фаза на прехвърлянето функцията на мрежата в централната честота (т.е. потиска превозвач).
Вие можете да пресметнете% закъснението група: това е разликата във фаза на двата sidebands разделя на разликата в честотата или приблизително производната на фаза по отношение на честотата на централния честота.
%
% Забавянето в плик възниква, тъй като двете устройства са предмет на различен етап въртене.
%
Сега помислете% превозвач модулиран в амплитуда със сложна форма на сигнала (например пулс) и предполагам ще премине този сигнал от филтър.Да предположим, че в честотната лента accuped с този сигнал на филтъра е една характеристика, която е фиксирана в амплитуда и линейни във фаза.Ние ще видим на изхода сигнал, че е подобен на входа, но:
% * В фаза (можеш да мислиш на нула железопътни прелези) е отложено поради забавяне фаза
% * На плика е отложено поради забавяне група
%
А% плосък характеристика група закъснението е важно да се уверя, че формата на сигнала (който се съдържа в амплитудата) не е тежко нарушава, когато те преминават от един филтър, канал и дрsimples изчисление на група забавяне в MATLAB може да се направи така

voltage_gain;% комплекс вектор в зависимост от сат
Честотен;% мрежа честота (Рад / S); еднакво удобно за вземане на проби

P = отварям (ъгъл (voltage_gain));

group_dalay =- раз (п) / разл (frq);% прост aproximation на деривата -d_phase/d_freqИмайте предвид, че съм само скица на идеята от редовете по-горе.

С най-добри пожелания
Дора

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back