Нуждаете се от помощ: LED дисплей за V-II

N

nge

Guest
Здравейте, бих искал да се изгради LED дисплей за Xilinx Virtex_II. Аз трябва да се свърже 64 светодиода до 64 бита на USER I / O. Може ли да ми дадете предложение или информация? Благодаря. НЕП

Някои повече подробности по отношение на целта на дисплея, съдържанието, искате да го покажете на, а може би и една шепа на някои други подробности, със сигурност ще помогне да се започне дискусия. Има толкова много начини да тел на дисплея, че обсъждане на всички от тях би било просто невъзможно, така че бъдете по-конкретни, описващи вашата идея. Поздрави, yego

Благодаря за вашия отговор. Аз просто искам да спазват изходите от FPGA. Осите са 3.3V изход. Аз съм с Virtex-II, която има 64 Потребителят I / O и аз просто искам да ги свържете с 64 светодиода. Аз не съм сигурен дали мога да карам светодиоди директно от FPGA с човек който се бори с LED комбота. Трябва ли трябва да използвате LED чип водача?

Ако ще да се използват високо изпълнение светодиоди, може да ги карам с около 1mA на тока, всеки, така че в този случай можете да ги изгони директно от вашия FPGA щифтове. Не забравяйте да се ограничи LED ток с поредица резистори. Съблюдавайте също и напрежения, необходими за шофиране на различни видове светодиоди. Някои от тях започват като 1.5V докато някои необходимостта над 4V. Ако имате нужда от по-подробни насоки, се колебайте да питате. пожелания, yego

Някои проблем може да възникне, ако включите всички светодиоди (или най-малко, много от тях) или OFF в същото време. Вие ще се предават от една държава, където всички IO изпрати не ток ще изпрати прилив на ток (десетки мили-ампери). Проблемът не е на висок ток, но скоростта, с която го промените. Това може да създаде много лошо индуктивен влияние (кръстосано поговорим поради индукция) при преходите. Това най-вероятно не ще взриви нищо, но може да направи FPGA работи нестабилно. Важно: уверете се, че се използват бавно изходяща скорост уби (конфигурира като изходен вариант). Както и да е, не трябва бързо убиха процент за LED от очите ви няма да направи разликата, така или иначе.

[Цитат = НЕП] Аз не съм сигурен дали мога да карам светодиоди директно от FPGA с човек който се бори с LED комбота. Трябва ли да използва LED чип шофьор? [/ Цитат] Точно така! Вие наистина се нуждаете от специална LED Driver IC, защото всеки LED ще consumpt доста голям ток. Общата migt сума да бъде огромен. Аз съм сигурен, FPGA си не ще да го понасям. Бих искал да ви съвети MBI50xx серия www.mblock.com.tw или DM134 http://www.siti.com.tw/ Също така, има много други фирми производството на тези чипове. Вижте снимката, той е готов да използва RGB LED панел с с общ логически входа, 3 водача интегрални схеми, отделна настройка на яркост за R, G и B цветове. Driver интегрални схеми са обхванати от алуминиев радиатор.

В Xilinx са предварително определени кодове в езиковите шаблони, които могат да бъдат полезни

Ако имате много светодиоди, поради сегашната граница на FPGA, не ги свързват с една и съща банка - можете да видите лист с данни за по-нататъшна информация. Предлагам да използвате специална LED IC, за да проектирате свой проект. Успех!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back