Нуждаете се от помощ: слънчева светлина детектор и детектор вериги флаш

Y

yaya_sensei

Guest
Hi, Im окончателно година студентка степен по електротехника и електроника. Im прави един проект, който трябва да се направи с откриване на слънчевата светлина, осветление и светкавица. Можете ли да препоръчате на слънчева светлина детектор и вериги за флаш детектор, който може лесно да бъде интегрирана с PIC16F877A? Благодаря

Може би трябва фотодиод за светкавица, а от фотоклетка, тъй като е много по-бързо реагира. Flash времетраене може да бъде твърде кратко, за всеки смислен обработка, може да се наложи някакъв вид на пробата и задръжте верига. Слънчевата светлина не трябва да бъде проблем на всички.

Са си купили PIN фотодиод, но не можех да намеря изхода. Вероятно верига, Im използвайки не е подходящ за фотодиод. Можете ли да препоръчате всички вериги, които използвате фотодиод, което наистина може да произвеждат продукция? Аз наистина оценявам, ако можете да ми дадете схема на веригите.

Ток на обратно предубедени диод зависи от светлинна енергия за наблюдение му страна. Също така диод тъмно ток ще зависи от температурата и варира много. Опитвайки се да се използва същия сензор за откриване на светкавица и слънце осветление означава някаква степен на усилвателя трябва да подкрепя широк входен ток гама от диод и не се вълнувам в същото време. Светкавицата може да се открие чрез диференциране на изхода на фотодиод усилвател (прости RC верига). Аз ще отида с transimpedance усилвател (това зависи от вашите строги изисквания, които все още не знаете) с ниска печалба и след това да допълнителен усилвател за откриване на слънце осветление ниво. Разграничете изхода от първия усилвател и да го открие с праг мелодия сравнение. Ниска печалба transimpedance е необходимо да се предотврати усилвател от възбуждане, когато диод максимална излъчвана под слънцето, тъмни ток (когато са изложени на най-високите възможни температура) е максимална и все още ще има място за откриване на флаш. Обърнете внимание, за да компенсира opamp срещу температура и фотодиод текущата температура срещу. Какво е ID щифт диод, вие притежавате? BPW34 е хубаво за такива неща.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back