Нуждаете се от помощ при решаване на уравнение!

D

doubledragon

Guest
Какво уравнението за решаване (мощност от 3) това? S ^ 3 0.7 S ^ 2-0.05 ^ и 1

можете да използвате MATLAB P = [1 0.7 -0.05 1]; R = корени (P)

[Цитат = ceaser] можете да използвате MATLAB P = [1 0.7 -0.05 1]; R = корени (п) [/ цитат] Да, но аз трябва да се реши чрез ръчно. всеки друг метод?

ако ви разбирам добре, вие искате да фактор този термин. ако наистина означава това, което сте написали там, след това и не може да ви помогне, а причината е, че не е полином, тъй като "-0.05 ^ S" (спрете да четете, ако това е така )...... но ако можете означава вместо "-0.05 * ^ 1", тогава това може да бъде решен. бихте могли да опитате да правите това, като полинома (SA) * (Sb) * (SC) изчислява и сравни коефициентите, вие получавате една система от нелинейни уравнения, но има и алгоритъм за решаване на кубични уравнения, не е толкова кратък, че в квадратичен случай, но тя работи, опитайте това: http://mathworld.wolfram.com/CubicFormula.html

ако имаме eqution като този х ^ 3 + a1x ^ 2 + a2x + a3 = 0 то има три корена (r1, r2, r3) (х-R1) (х-r2) (х-r3) r1 + r2 + r3 =- a1 r1r2 + r2r3 r1r3 = a2 r1r2r3 =- a3 също може да реши всеки уравнение в трета степен по метода на карданен можете също така да реши всеки уравнение в четвърта степен от ferary метод

мощност 3 уравнение ... най-вече да опитам тази първите две (X-1) и (х +1) ... X-2 след това X-3 .... за цяло число корени ... след това намали мощност 3 уравнение квадратното уравнение ... тогава тя може да б решен ... х = 1 и -1 най-вече е коренът ....: P SP

doubledragon, Както подсказва Ceaser, използвайте метод Карданни. Този метод е подробно описано в книгата "КРС Stanbdard Математически таблици" и в Burrington "Наръчник на математически таблици и формули". Mehtod за решаване на уравнения на 4-ти ред е описана. Както може би знаете, 4-ти ред е най-висш порядък euation, за които съществува затворен решение формуляр. Също така, аз съм сигурен, че Google търсене на Карданни ще доведе до множество хитове. Поздрави, Крал

Аз ще се опитам Карданни метод за решаване на мощност от 3 и благодарение на всички на ф

W може да използва числен метод, като опитате и грешки

бр = [1 0.7 -0.05 1]; ден = [1], [Z, P] = tf2zp (бр, ден) zplane (бр, ден), широко използвани в DSP за Z-трансформация (MATLAB) ще даде ф. нули + ако има такива екв. е enominator, тя ще даде като poles.it ще го парцел също

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back