Нуждаете се от помощ, изграждане на FM трансмитер

D

devilgod

Guest
Здравейте момчета, Моето име е devilgod от последния месец, и са били проучване за изграждане на FM предавател. Аз съм начинаещ общо. Намерих видео в YouTube, където този човек направи дървена FM предавател. m.youtube.com / гледате? GL = САЩ & хектолитър = EN-GB & клиент = MV-Google и V = DXhbGzdecHI & fulldescription = 1 са написали списък на неща, необходими твърде. Купих неща от магазина. Списък: - 1) 2N3904 транзистор X 2. 2) 1NF керамичен кондензатор. 3) 100nf керамичен кондензатор. 4) 10pf керамични капачка. 5) 33pf керамични капачка. 6) 22nf керамични капачка. X 2 7) 1-5P ДА 30p въздух машинка за подстригване. 8) 470 R резистор 9) резистор 47K 10) 10k резистор 11) 68k резистор 12) 1М резистор 13) 10mm микрофон 14) Антена 15) батерия включете Сега, когато аз го последвах пф, не мога да види какъв резистор и capacito той се използва. Средства какво да използвате, къде и той удар дори да има глас във видео. Така че аз съм объркан. Така че всеки може да се предостави някаква информация, електрическата схема, за да направи FM предавател на тези неща. Моля те.

Електрическата схема мига се сега и then.When на екрана пауза във видеото и се опитайте да копирате веригата надолу върху парче хартия, за да работят. Откровен

'Здравей' ... FM предавател вериги има в много сайтове. Просто направете "FM предавател верига диаграма" за търсене на изображения с Google и ще получите много ..

Благодаря момчета, аз удар да видим има CKT диаграма във видеото ....:) аз ще пост, ако се сблъсках с някакъв проблем ...

Отворен видеото на редовни уебсайт Youtube, на пауза видео в 00:58 и имам следния скрийншот. [ПРИЛОЖЕТЕ = CONFIG] 58478 [/ ПРИЛОЖЕТЕ] Това трябва да тръгна. Ако не знаете как да четат резистор банда цветови кодове, Google и там са много уроци. Това е наистина много проста, след като се вгледате в известен резистор и мач цветове / номера.

Ya аз имам скрийншот .. но в това видео, има кондензатор, написани на 223 върху него. но аз имам кондензатор 203, изписана върху него. така ще 203 ще работят вместо него ...

Да, можете да използвате този кондензатор. Не всички стойности са критични. Кондензатор кодов номер: номер 1-во, 1-ва цифра, 2-ри номер е на 2-ри цифрен, 3-ти номер е номерът на нули, за да се даде на капацитет в PF (1pF = 10 -12 F) Игнориране букви - те просто показват толерантност и напрежение. : Усмивка: например: 223 означава 22000pF = 22nF и 203 означава 20000pF = 20nF

Още 1 въпрос, В това видео са използвали четири своя страна намотка. Мога ли да използвам ръчно изработени бобината на мед от себе си ... и как мога да направя 1 / 8 diamtere намотка, колкото е необходимо в тази верига??

Да, Shure. Необходимо е да се има само някои емайл тел и 1 / 8 свредло ... : Усмивка: Бобината се навива в един слой, с помощта на свредло като ликвидация форма. Можете да използвате 24-27 междурелсие тел, отвоювани от стар трансформатор, или от стар телевизор отклонение. Ако не можете да намерите жица за рециклиране трябва да купуват емайл покрити проводници, както и в специализираните магазини за продажба на "магнит тел" (също така да търсите за магазини, които се специализират в пренавиване на електродвигатели). : Усмивка:
coil2.jpg

Здравейте момчета, отново имам нужда от помощ ... видях човек във видеото не се използва машинка за подстригване на въздуха, но той заяви в частите, използвани .... така може ли някой да прецени, е Тримери наистина необходимо ...

Трябва да използвате тримерна кондензатор, за да се направят допълнителни корекции на честотите. Използвайте отвертка, подходящ за отвертка слот за тример кондензатор. Понякога, когато се използва неподходящи или носене на върха отвертка, корекция може да бъде трудно. Също, използването на отвертка метален връх прави капацитет регулиране трудно поради бездомни капацитет. Идеални за използване на керамични връхчета отвертка. : Усмивка:

Можете също да регулирате и честотата чрез огъване на бобината намотки, по-удобен, разбира се.

но в това видео удар използват машинка за подстригване на Air ... ли ефект??

Е, като начинаещ по-добре да се използва тример, по-лесно да се компенсира за индуктивност вариации. Една малка отвертка или подобен инструмент е необходимо да се коригира плет. Пълният регулиращо процес изисква много търпение, защото присъствието на ръката си и инструмента леко ще се промени на капацитет на машинка за подстригване. Имате FM радио в близост до верига и да зададете честотата, където няма рецепция. Прилагане на мощност на веригата, започнете да коригирате тример, докато не се намери правилната точка. Късно, ако прием по радиото може да бъдат загубени в рамките на няколко метра обхват, отколкото вероятно причинени от неправилна настройка на честотата и слушате някои хармонични на предавателя, вместо от централната честота. За втори път се опитайте да поставите радио далеч от веригата и да се пренастроят.

Имам няколко въпроса ... На електрическата схема, показва, че аз трябва да използвате trimmmer успоредно с 33pf кондензатор ... но тример. 3 крака .. така къде да свържете 3-та?? и в това CKT, той каза да се използва 9V батерия, Мога ли да използвам 3V батерия, ще работи?? и последен въпрос, как да knw в който чест.вкл ние сме на, значи, как да настроите ... и как да се знае, в които имаме tunned предавател ни??

Тример кондензатор има два терминала, свързани един към друг и един самостоятелен. За тази верига трябва да продължите 9V захранване. Окончателната корекция на честотата на подстригване ще предавател за FM група, 88 до 108MHz. Обикновено това може да изисква използването на една честота брояч RF, но просто използвайте FM радио близо до пистата и да започнете да коригирате тример, докато намери правилната точка.

За тази схема, трябва да поддържате 9V захранване.
Това най-вероятно ще работи с 3V с по-ниска мощност. Но вие трябва да започнете с 9V батерия. Ако работи, можете да се опитате да се намали предлагането.

Добави 9v адаптер за захранване на COLOR ....[ = "Silver"] [SIZE = 1 ]---------- Мнение добавена в 14:41 ---------- Предишна публикация е в 14:39 ----------[/SIZE] [/COLOR], но все още NT работиш ... Искам йо знаете, кондензатори, резистори + съм и съм страна наистина ефект. bcoz и ги спойка без seein ...

Може да има много причини, защо верига не работи. Без да видим как тя събра, никой не може да знае. Вие трябва да започнете с проверка на нива на верига DC. В допълнение, ако се измери напрежението в основата на осцилатор транзистор по земята или доставката съединение, те леко ще се промени в случай на оперативни осцилатор, ако докоснете изход за антена с пръст.

Можем ли да видите някои снимки на предавателя? Използвате ли някои кратко антена? Как да тествате предавател? Били ли сте се опита да настроите и FM приемник?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back