Нискочестотните активни филтри

F

fala

Guest
Здравейте, аз имам един въпрос за активни филтри. с позоваване на изображението да разберат ролята на R2 и С2, те са действителни нискочестотен филтър, но това, което аз не разбирам напълно, е ролята на R1 и C1, защо те са необходими? и защо R1 трябва да бъде равна на R2 и C1 равно на C2? Искам печалба на филтър ми бъде един при всички честоти (честоти, по-малко, отколкото-3dB отрязани) мога да премахна R3 и R4 и директно да свържете пин 6 OpAmp към пин 2? благодаря.

Здравейте, изображението, което са написали, не се показва. благодарности:)

Фала, филтърът е 2-полюсен нискочестотен филтър. Този филтър топология е познат като Sallen топология Key. Ако произтичат функцията за прехвърляне на веригата ще откриете, че в знаменателя е 2-ри ред полином на формуляра. K / (S2 + 2ZetasW0 + w0 ^ 2). Когато Zeta е фактор на амортисьорите (=. 707 за Butterworth филтър), w0 е ненамален естествена честота. ~ Можете да indeead свържете пин 6 директно към пин 2, за да се получи печалба за единство DC. Една от причините за използване на печалба> 1 е, че позволява да изберете C1 = C2. С печалба от 1, настройка C1 = C2 резултатите в отрицателна стойност за R2. Radio Shack не запас много негативни резистори. Ако сте готови да използвате неравнопоставени кондензатори стойност, след това определяне на печалба, = 1 не е проблем. Обичайната практика е да изберете един от кондензаторите, за да бъде фиксирана стойност, както и изчисляване на кондензатор, който почти винаги ще се окаже един нестандартен стойност. ~ Вижте всяка книга за дизайн anmalog филтър за повече информация, или Google за "активен филтър". ~ Пожелания, Крал

Здравейте jeffttan, доза изображение не се покаже автоматично (не знам защо), но бих могъл да си го изтеглите така че трябва да бъде в състояние да. но вие трябва да влезете, за да бъде в състояние да виждат образи или да ги изтеглите, благодарение. благодарение Крал, Вашия отговор е от полза. Аз търся в интернет за статии на тази тема. но както разбрах от вашия отговор, имам две възможности първо отстранете R1 и от клас "C1" и "филтър с активен като единият полюс, тогава аз не се нуждае от усилване за DC. второ, защото аз ще хранят изход на филтъра, за да 16bit ADC, аз трябва да намерят начин да се калибрира ADC при всяка честота. и защото дори ако използвам единия полюс филтър, тогава ще има по-малко от единство печалба някъде между DC и-3dB изключване и наддаване на тази доза не изглежда линейни или лесно изчислими, след това аз все още трябва да се калибрира при всяка честота ADC (дори ако използвам една полюс). така че защо не използвайте втори полюс, че има рязко отслабване, защото аз трябва да калибрирате ADC за всяка честота, така или иначе. може да ви моля потвърдете това, че моите разбирания досега е прав? Благодаря Ви много.

С всички средства, прилагане на 2-ри за единство печалби нискочестотен филтър .. Повече подробности тук: http://alpha.science.unitn.it/ ~ bassi/Signal/TInotes/sloa049.pdf За да направите този филтър работи ефективно може да се разгледа единство печалби буфер като вход етап и допълнителни RC верига в серия с продукцията .. Rgards, IanP

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back