Не мога да вляза Linux след инсталиране на Windows XP

A

ahmad_abdulghany

Guest
Здравейте всички:) аз бях инсталиране на Windows XP Pro, а след това създаде отделен partation и инсталирате Сузи 10 Linux на тази partation. Проблемът е възникнал, когато аз отново инсталиран Windows XP от диск за първоначално зареждане, сега не мога да видя Linux стартиране на лого, което виждах и преди, с други думи, не мога сега достъп Linux ... Как мога да поправя този проблем обувка? Надявам се всеки, който помага бързо .. Благодаря предварително, Ахмад,

Здравейте Ахмед, сте забравили за начално зареждане от MBR зареждане на системата с оригиналния средни инсталация, използвани за първоначалното инсталиране, докато програмата YaST инсталацията започва. След още няколко секунди на екрана трябва да покаже графичен инсталатор. След като изберете език и лицензионното споразумение Изберете Ремонт инсталирана система за инсталиране на екрана за избор на режим. Изберете експерт Tools. Изберете следните възможност да поправите проблем: Инсталиране на нов Boot Loader Това стартира YaST зареждане модул товарач конфигурация. Използвайте този модул за да инсталирате програмата за начално зареждане отново се надяваме, че помага Аджит

[Цитат = ajit_khokar] хай Ахмед, сте забравили за начално зареждане от [цвят = darkred] MBR [/ цветен] зареждане на системата с оригиналния средни инсталация, използвани за първоначалната инсталация до [цвят = darkred] YaST [/ цветен] инсталационната програма се стартира. След още няколко секунди на екрана трябва да покаже графичен инсталатор. След като изберете език и лицензионното споразумение Изберете Ремонт инсталирана система за инсталиране на екрана за избор на режим. Изберете експерт Tools. Изберете следните възможност да поправите проблем: Инсталиране на нов Boot Loader Това стартира YaST зареждане модул товарач конфигурация. Използвайте този модул за да инсталирате програмата за начално зареждане отново се надяваме, че помага Аджит [/ цитат] [цвят = # 444444] [/ цветен] Благодаря за принос, но ако можете да се изяснят някои termenologies за мен: Какви са MBR и YaST? Аз съм нов в Linux ... Също така, трябва да стартира от първа CD дискове, тъй като Suse Linux 10 е на четири отделни CD-та, е първото CD съдържа обувка файлове? Благодаря за помощ ..

Можете да възстановите менюто си обувка от начално зареждане на вашия първи CD инсталирате и откриване на терминал и с помощта на командата chroot. Можете също да използвате Knoppix или друг стартиращ CD Linux. Използване на командата chroot можете да дадете на всяка команда, като че ли го дава от терминал на инсталиране Suse. Вижте тези връзка: http://linuxhelp.blogspot.com/2005/11/how-to-repair-corrupt-mbr-and-boot.html можете да намерите още много статии по темата използване Google. Търсене за chroot LILO фиксират или определят chroot изкореняване

Ако имате rescure дискета за зареждане на Linux, можете да използвате flooppy диск за зареждане на Linux, а след това, ако дд = / Dev / HDX = / Начало / BS 512 броя = 1 до копие на първия 512 байта за зареждане на Linux . След това копирайте файла на дискета; Рестартирайте компютъра в WinXP и променяте boot.ini файл. Win-XP може да зареждане Linux и WinXP. Google двойно зареждане WinXP Linux, ще намерите повече информация за детайлите.

Здравейте можете да инсталирате зареждане на ОС или да направите диск за зареждане от флопи Linux CD.

U може да използвате Knoppix да се определи MBR. изкоренят инсталиране / Dev / HDA това е всичко

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back