Не знам как да започнем с VHDL!

G

Guest

Guest
how're вас, момчета?

Просто искам да се получи някаква помощ от вас, аз действително съм добър в дигитален дизайн
Искам да кажа използване на блок-схема, но както всеки знае, ние трябва да бъдем добри
на VHDL, за да бъдат добри дизайнери.Нещо повече, аз съм goona вземе курс
VHDL, свързани с проектирането на една година, обаче, аз искам да се подобри
в тази област от сега.Така че ще ви моля да ми помогне да започна с този сладък език?Благодаря Ви предварително ...

започнете с хардуер RTL дизайн, трябва някой да отиде на работа, но е добра.

Защо не, за да погледнете за вградени MATLAB подгрупа?Можете да напишете вградени кодове и се опитайте да го много пъти след това преобразуване на VHDL автоматично с приемлива ефективност?

Благодаря ви много приятел
но аз не знам как да започнем с RTL себе си
Искам да кажа Имате ли някакви специфични сайт предлагаш мен да се използва, за да се научат VHDL?

за вградените MATLAB подгрупа, това е страхотна идея, обаче, да имате уеб сайт, който ще ми помогне да започна с проектирането използва MATLAB подгрупа?

Наистина оценявам това ....

Можете да опитате RTL Хардуер Дизайн Използване на VHDL от понг Chu.Това е една много добра книга за начинаещи и това ми помогна много, за да изчистите RTL понятия.
В противен случай сайтове като opencores.org, вие ще получите кодове, които можете да опитате.Но в RTL няма нищо, като се практикуват.
Започнете с прости комбинаторни и последователно ckts и след това преминете към ФЩМ, FSMD и след това при проектиране на няколко прости протоколи като SPI, UART др
Инсталирайте Xilinx ISE webpack, Modelsim запази отворена книга и практика ...

Всичко най-хубаво.

Shastri.vs

Аз наистина оценявам, че и аз ще направя това, което каза ...плюс Имам много книги за VHDL като
Основи на цифрова логика с VHDL Дизайн и Circuit Design с VHDL ... Аз съм да ги четат всички да се запознаят с VHDL

бихте могли да използвате simulink HDL програмист настойнически да отида на вградените за програмиране,
също така много демонстрации в MATLAB.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back