Нестабилна (Трептене) Сериен изход на AT 89C52

R

Rehan Yasin

Guest
Имам една проста програма, която чете данни от порт 1 на AT89C52 и го пише на сериен ПИН TX. Бита за данни, съответстващи на Pin 1,2, 5 и 8 от порт 1 са стабилни, но на щифтове 3,4,6 и 8 на порт 1 трептене или нестабилна бита данни идват. Аз се опитах много тестове, за да убие проблем, при който аз са се променили contollers, осцилатор и захранване, но проблемът все още е там. Plz може някой да реши проблема. Благодаря. [Електронна поща] yasinrehan@yahoo.com [/ електронна поща]

Каква е свързан с P1 щифтове? Имате ли pullups, pulldowns, или нещо друго? Rgds, IanP: |

за вземане на информация от ключове на порт 1, IC 74LS245 се използва. т.е. IC 74LS245 Приема вход от ключове и изпраща тези резултати, които да порт 1 на AT микроконтролер 89C52. Нищо друго (натиснете нагоре или издърпайте нагоре) се използва. hmmmmmmmm! Мисля, че трябва да използвате издърпайте нагоре резистори да убие трептене? Ако е да какво съпротивление стойност трябва да се използва. Ако вместо това на обратна връзка ключове на релета се използват в този случай трябва да същото издърпайте нагоре резистори се използва?? Поздрави, Rehan [размер = 2] [цвят = # 999999] добавяне след 25 минути: [/ цветен] [/ големина] Hi IanP! Дали трептене се дължи не издърпайте прозорци момента във веригата. Трябва ли да се използва издърпайте нагоре резистори за да се предотврати от трептене. Поздрави, Rehan

Кажи, DIR е свързан с "H" и / G е свързан с "L" - предаване, което определя от А до Б, но това, което имате на A - страна, имате ли разтегателен там? Може би това е мястото, където проблемът определя .. виж приложената снимка .. Ако не се лекува 74LS245 като Tri-State буфер, но имат контрол пина (/ G и DIR), свързани както бе споменато по-горе, ситуацията с недефинирани държави е на входа / ключове 74LS245 страна .. Във всеки случай, 10k набирания трябва да направим .. Rgds, IanP: |

Да, проблемът се идентифицира. Много ви благодаря за вашия вид помощ!

Имам включваше издърпайте нагоре съпротива верига като ви е изпратил. Но все още съществуващите porblem с някои трептене. Също така, когато ключове са за включване / изключване на случаен принцип играта на момента, но без трептене налице, когато ключове са ON със заповед от 1 до ключ ключ 8 и обратно OFF в обратен ред ключ от 8 до ключ 1. Какво е решението? ако някой може да реши проблема ...

Проблемът на блещукаха данни на TX щифт не. 11 е все още съществуващи дори когато спра верига резистор в Порт P1 е приложен. Дали е хардуерен или софтуерен проблем poblem?? Може ли някой да ми предложат решение .......

[Цитат] Имам една проста програма, която чете данни от порт 1 на AT89C52 и го пише на сериен ПИН TX [/ цитат] Ако е възможно всеки вход е изтеглен-до Vcc, може да опитате да добавите ≈ 100nF кондензатори между всеки ПИН и GND - това е в случай, че все още входове пикап нещо от някъде, но бих искала да има поглед върху кода .. IanP: |

Този код се показват по-долу. Има ли някаква грешка в кода, моля да ме уведомите. # # Включват включват SP_ISR (Void) прекъсват 4 {грозен Чар p2_data = 0x01; p2_data = P1; SBUF = p2_data, докато (TI!); TI = 0;} характеристики bdata pcond = 0x00; sbit р = pcond ^ 7; невалидни Основните (невалидни) {pcond = PCON, р = 1; PCON = pcond; TMOD = 0x20; IE = 0x90; SCON = 0x40; ТН1 = 0xFD; TL1 = 0xFD; P0 = 0x00; P1 = 0xFF; P2 = 0x00; REN = 0; P2_4 = 1; P2_5 = 1; TR1 = 1; TI = 1; докато (1);}

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back