Непротивопоставяне liearity на сензорите

G

Guest

Guest
Здравейте,
Може ли някой, моля да ми помогне да се знае повече за сензор за
неспецифичност линейност.Не знам конкретна сензор, но мисля, че трябва да има някои датчици, които не са линейни, дори в рамките на тяхната спецификация кръг!
Също така,
би ли ми казали какви техники за справяне с трети линейност?
Много благодаря
Патрик

Можете да опитате да използвате деформация мост.Трябва да се получи без пряк характеристика на своя сензор
и след това можете да изберете
мин. макс точки в тази крива да се проследи в "Идеал" линейна характеристика.И тогава се замени мин, средна и максимална стойност на вашите Идеал характеристика на моста уравнения и тогава да решим да намерим стойностите на съпротивления и напрежение за вашия мост.И ако го направите и вие трябва да получите линейно напрежение в изхода на моста.

Здрасти,

Аз работя с кислород сензори, те имат различни отговори по различен обхват.

Тъй като има различни диапазони, които използваме piecewise интеграция и после монтира крива.

Аз съм прекалено търсят по-добра процедура за несъответствието линейност премахване.

Надявам се това да помогне.

чао,
промяна на курса.

Патрик написа:

Здравейте,

Може ли някой, моля да ми помогне да се знае повече за сензор за неспецифичност линейност.
Не знам конкретна сензор, но мисля, че трябва да има някои датчици, които не са линейни, дори в рамките на тяхната спецификация кръг!

Също така, би ли ми казали какви техники за справяне с трети линейност?

Много благодаря

Патрик

Аз предполагам, (това е microcontrollers група), които използвате mcu,
както и да използвате някои от вид A / D (mcu вътре или извън mcu без значение).

Има два начина да направите linearisation:
1.Можете да напишете функция за incomming A / D данни, например
ако (A_D_in <0x0FFF) (
AD_linearised = A_D_in 123; / /
т.е. разликата е 123 без линейно
)
иначе ако (A_D_in <0x6F5G) (
AD_linearised = 2 * A_D_in - 23;
)
....

2.Напишете таблица на caracteristic стойности (V1, V2, V3, ...), и ако мярката е точно между две (напр. между V2 и V3), можете да линия между тези две точки (основно математическата формула Y = брадва Б) , и си стойност за конкретни измерване.Mr.Cube

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back