Необходимо е да бъде в състояние да контролира скоростта на 17-волтов DC мотор

D

DW850

Guest
Здравейте, аз съм напълно нови за цяла тема електроника и значително ще оценят вашата помощ. Имам топлина пистолет, който използва 17 волта DC мотор, за да се движат на въздуха и ще трябва да намали потока на въздуха. Знам само, че тази информация (не знам колко ампера на моторни равенства и аз не разполагате с потенциометър). Бих искал да се намали скоростта си и биха искали да знаят какво ще бъде най-простият начин да стане това. Трябва ли трябва да разбера амперите? ще бъде достатъчно за мен да спойка на резистор между контактите двигателя (+ или -?) или аз трябва да използват това, което често се нарича като PWM (предполагам, за това аз трябва да знаете ампераж). Бих значително apperciate от вашата помощ по този въпрос.

Разбира се, трябва да знаете непрекъснато усилватели и връх започва ампера. DC мотор скорост контрол използват пулс ширина на модулация (PWM) за контрол на скоростта верига вместо огромен скъпи пот. Тогава двигателят има изобилие от въртящ момент. Запояване beween резистор на моторни контакти ще се нагрява резистор и няма да повлияе на скоростта на двигателя. Резистор свързан в серия с мотора ще го забавят, но това не може да има достатъчно въртящ момент започва да тече.

Бъдете наясно, че въздушният поток в топлина пистолет, също продължава да го форма изгаряне. Guns, които позволяват намаляване на въздушния поток, също намали нагревател ток в същото време. Ако просто намаляват скоростта на мотора, пистолет над топлина ще, и в най-добрия случай ще отвори прегряване термостат или удар на термичен предпазител. Обсег на зрение

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back