Необходими Идеи за биомедицински проекти

A

ananth_bme

Guest
Здравейте, аз съм в последната година да бъде в BME. и СП искам да направя нещо ново по отношение на последната ми година проекти. Може ли някой моля да ми помогне?? Благодаря предварително, Поздрави, Ananth

Проектиране и изграждане на бебето апнея монитор

За някои идеи, Google: биомедицински FYP последната година проект Кен

Аз не се получи каквато и да е полезна проекти: (За апнея монитор, може да ф Pls поща ми детайлите??

1. Освен ако не искате да получите нежелани съобщения от spybots, ще редактирате вашия пост и премахване на имейл адрес. 2. Форумите са предназначени за отговори, които да бъдат публикувани тук, сега за вашата полза и за други в бъдеще. 3. При Google'ing> биомедицински FYP окончателен проект година

Трябва да съм нова идея .... да се направи biotelemetry система, базирана на GPRS transreceiving. Но може и знаят къде да намерят ресурси за тези ... като това, което доста модем за употреба?, които PIC мога да използвам? , Как да прехвърля придобитите biosignal от усилвателите на GPRS модем или телефон и др. АД Помощ .... ananth:)

Голям проект. Започнете в началото. Какво знаете за всяка една от стъпките? Какви биологични параметри ще ви мярка? Какви са сензори, които ще използвате за измерване на параметри? Какво инструментариум сте запознати с това да конвертирате изхода на сензора на ток / напрежение / честота на сигнала? Какви микро-контролери са запознати? Какви езици за програмиране знаете? Всичко това преди дори да стигнем до точката на GPRS. Обсег на зрение

СП ще започне FRM единствен параметър, ЕКГ ... ще б с LM324 IC базирани усилвател ... също мислене на PIC 16FXXX

LM324 не е добър усилвател за тази цел. Google: инструментариум opamp ЕКГ, аз не съм PIC потребител, така че ще трябва да се определи чип, който има адекватна скорост, ADC входящ обхват, и склад за преработка на входа и генериране на на изхода. Обсег на зрение

Започнете с написването на потребителя история на изискванията. Дефиниране на потребителя и ако е необходимо, на други заинтересовани страни, това, което се използва за решаване на текущите проблеми и какви са ползите от новата система ще бъде. Останете на решение домейн, докато имате много добро разбиране на изискванията

За да бъда откровен и СП искате да извършите на proj да си взема степен ... така че да ми помогне с изискванията за телеметрия система

Целта на проекта е да се обучат и да изпробвате уменията си за решаване на проблема по един структуриран начин. За да започнете на разстояние от вас трябва да се уточни изисквания (и обхвата) за телеметрия система: Въвеждане на данни формат (ISO модел) Изходен формат на данни (ISO модел) Честота на обновяване за коригиране на грешки Предаване разстояние един или няколко клиенти (отнасяща се)

@ Ananth .. първо място на всички проекти на телеметрия не са нови в биомедицински Engg. Има обикновено поне един проект годишно за телеметрия на колежа съм завършен ми Engg от Мумбай университет и като един обща тенденция за такива проекти BE, повечето студенти края на завършване само на телеметрия част или на част сигнал за обработка, и да завърши този проект ще имате, за работата си A **. Предполагам, че сте в TE точно сега. Ако искате да отидете напред с проекта, започнат да работят по схеми от сега нататък, тъй като това е голям проект. Говорете с вашите преподаватели и се уверете, че те могат да помогнат с това (поне една секция). За компоненти проверка на каталог на местни компоненти магазин. Проверете това, което са и след това да реши какво можете да използвате. Правилното компоненти (индустриален стандарт) може да бъде трудно да се получи на местно ниво. За ЕКГ част на Google за "отворен ЕКГ проект". Вижте тяхната работа. Намерете простичка аналогова верига и се опитайте да го приложи успешно преди половината път етап. Един от членовете на вашата група (стига да имат едно - имахме мин. 2 / макс 3) трябва да се работи върху цифровата част цяла. Нямам представа за GPRS, но можете да се консултира с някои професор от електроника / Telecomm раздел. Те също могат да ви посъветват за всяка друга технология, по-прости от GPRS и които те са удобни.

Аз избрах GPRS Защото то ще има предаване на дълги разстояния, отколкото всеки друг ... също съм NT в друга част на обработка на сигнала. СП ще придобият, предава, получава N показва в компютър ... може да се използва Java базиран фронтенд

Ananth ... Actullaly аз направих един проект като едно и също понятие ... ако е възможно, свържете се с мен, аз ще ви предложа ... (Skumar_r1@yahoo.co.in)

Направих "Биомедицински индуктор Sleep". Това е просто проект. Аз ви даде кратко описание, справяне с безсъние от който си пилее времето с основните електронни компоненти и превръщането им в устройството. Този мини проект генерира типа на гео-магнитни полета и помага на мозъка, заобиколен от една идеална среда за звук sleep.I също се отнасят връзка, [URL = http://abiomedicalengineer.com/] биомедицински инженер [/ URL ]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back