Напрежение сравнение и shmitt предизвика

W

wanneng

Guest
Сега съм проектиране degital измерител на честотата, цифровата част е завършена и аналогов канал в момента е в процес, и аз имам някакъв проблем, входният сигнал е от 1Hz-10MHz, и аз трябва да синусова вълна с правоъгълна вълна, но честота под 1kHz mesured Ронг, (последните две цифрови е случаен, 5 цифрови всички), но, ако входния сигнал е правоъгълна вълна и измерването е правилно, но вълната е същото като, че входния сигнал задължително вълна . :), Искам да се нуждаят от информация за напрежение сравнение и shmitt спусъка.

Погледнете в цифрова форма на сигнала на вашия сравнение, за да се види дали е колебания на преходите. За да добавите hystersis сравнение верига, сложи резистор голяма стойност от цифровия изход без обръщане аналогов вход. След това сложи малък резистор от аналоговия вход без обръщане към земята. Прилагане на сигнал за мен да се измерва с инвертиращия вход на сравнителен. Размерът на hystersis е люлка на логическо ниво (като 5 V), умножена по резистор съотношение. Използването на 1 Мег и 1 к ома ще ви даде 5 тУ. Налице е компромис на hystersis стойност. Той определя най-малкият аналогов сигнал, който може да mesure. Да го превърнем в твърде малки, няма да попречи на трептения на преходите.

Здравейте изглежда националните полупроводникови V FF / / V конвертор и comparo Tor линейни IC продукти ап.

Tkanks, но изходната форма на сигнала, нямам колебания, но си seting време е за 250ns, аз наистина не знам какво да правя след това?

Той може да бъде нестабилна източника, който се използва за тест. Опитайте да измерите тест осцилатор с търговска честотен брояч. Също така опитайте да създавате свои собствени ниско източник на честотата, с кварцов генератор, цифров делител и ниски честоти филтър, за да направи изход sinewave.

Благодаря, аз измерване на вълна с търговски честотен брояч, и резултатът е право, е на напрежението compatator не е точно? Аз използвам mxl1016, и след това да се отдават на lm311.but точно не е прилично да ми изискват (0.01%)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back