Намаляване паразитни кондензатор

R

ryusgnal

Guest
Някой знае ли какво е техника, аз трябва да се прилагат за намаляване на паразитен капацитет в моя план?

Можете да опитате да използвате multifinger транзистори и отглеждането на по-малко капацитет на изискваните възел.

ieropsaltic написа:

Можете да опитате да използвате multifinger транзистори и отглеждането на по-малко капацитет на изискваните възел.

За да бъдем точни, ако направя няколко пръста оформление,
може да увеличи броя на поли приключва разширяването от дифузия и това повиши припокриват паразитни капачката, така че накрая увеличение портата паразитни капачката на дифузия.Също така, можете да се увеличи поли субстрат капачка, като имате повече порта област разширение извън дифузия
Споделяне на изтичане / източник дифузия, Вие се намали изтичането / източник областта на субстрата и по този начин да се намали изтичането / източник капачката да субстрат.

hung_wai_ming (AT) hotmail.com написа:

За да бъдем точни, ако направя няколко пръста оформление, може да увеличи броя на поли приключва разширяването от дифузия и това повиши припокриват паразитни капачката, така че накрая увеличение портата паразитни капачката на дифузия.
Също така, можете да се увеличи поли субстрат капачка, като имате повече порта област разширение извън дифузия

Споделяне на изтичане / източник дифузия, Вие се намали изтичането / източник областта на субстрата и по този начин да се намали изтичането / източник капачката да субстрат.

1.по-малко пръст
2.разделяне на големи транзистор до 4 части, и се свържете портата на 4 части с метал в симетрични оформление стил.

Аз обратно btrend.Вие можете да separte пръстите да multiles, което е отделно пуснати транзистори, whos gateas са routhed в метал, отколкото местните поли шорти.азДобавени след 51 секунди:Аз съм виждал тази техника се използва в много RF дизайни за намаляване parasitics причинени поради finges.

Btrend написа:

1.
по-малко пръст

2.
разделяне на големи транзистор до 4 части, и се свържете портата на 4 части с метал в симетрични оформление стил.

Мисля, че на практика е най-добрият

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back