Намаляване ЕПИ по време на шофиране Малки Моторс

S

Shashank_parab

Guest
Здрасти!
Rescently Когато бях построяване на проекта за автоматизирани риболов,
Аз срещани мощната ЕПИ от три малки играчки мотори (четка тип, постоянен магнит), то е толкова мощна, че администраторът 89C51 почти не могат да работят, дори и след свързването 0.1uf и 1000uf кондензатори на всички доставки линии.След като се използват две различни източници, по един за контролер и други за мотори, веригата работи както се изисква.
Може ли някой предложи решение на този проблем, така че да можете да използвате един захранване за двете.

АЗ didnt опитвали свързващ индуктор в серията на доставките все още.

с уважение,
Shashank Parab

Е източник на захранване на молбата си серия на батерии?Ако отговорът е да, и ако това
е 6V, следните IC да решите проблема си.Ако това не
е 6V, можете да следвате връзката в DCP020505 уебсайт, за да изберете друг вход спецификационен, който подхожда на Вашата молба.
DCP020505Миниатюрни, 2W Изолирани Нерегулиран DC / DC преобразувателиTexas Instruments
Изхода на изолирани DC / DC преобразуватели следва да бъдат свързани с Вашия 8051 верига като верига обикновено изисква по-малко енергия в сравнение с мотора.
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Здрасти!
Тъй като
аз съм на много компактна схема аз арго използват повече части, и този IC не е на разположение в Индия, така
ли сте да поръчате от Тексас, който ще вземе най-малко четири дни, за да доставят, след търсене в Интернет, открих някои з мостови схеми, които emply flyback диоди, които се елиминират гърба ЕМП, произведени от мотора.Това все още остава да бъде съден в моята верига

Някой има ли опит от similer състояние.с уважение,
Shashank

Shashank_parab написа:Някой има ли опит от similer състояние.

Мисля, че трябва да прецени възможностите 2,
1 - защото когато се използва отделно захранване проблемът е решен, може би вашите двигатели изготвя твърде много от сегашните ви захранване (батерия?), Трябва да проверите това с osciloscope.ако при мотори Run, напрежение капки след това можете да използвате голяма капачка за вашия microcontroller.
2 - ако проблемът е ЕПИ, което можете да поставите вашия microcontroller в Фарадей клетката.

Bluechem написа:

2 - ако проблемът е ЕПИ, което можете да поставите вашия microcontroller в Фарадей клетката.

picotube написа:Интересно ...
Какво е Фарадей Кейдж?
Благодарности

Разбирам.

application, it should be 'conducted EMI', not 'radiated EMI'.

По мое мнение, аз мисля, ако там е проблема за шума в Shashank_parab
заявка, тя трябва да бъде "проведено ЕПИ", не "излъчена ЕПИ".

would help.

Ако е проведено, мисля, че 1-ви разтвор, дадени от Bluechem
ще помогне.
when I did line follower.

Аз срещат сходни проблеми като Shashank_parab,
когато съм привърженик линия.Изолирани захранвания решен мой проблем.Аз също да се опита с филтър и той не се намали шума, но там бяха интермитентен грешки.Вероятно на "силата" на моя филтър, не е достатъчно и е необходимо допълнително засилване.

picotube написа:when I did line follower.
Аз срещат сходни проблеми като Shashank_parab,
когато съм привърженик линия.
Изолирани захранвания решен мой проблем.
Аз също да се опита с филтър и той не се намали шума, но там бяха интермитентен грешки.
Вероятно на "силата" на моя филтър, не е достатъчно и е необходимо допълнително засилване.

Трябва да flyback диоди на вашия цикъл за ограничаване броя на гърба ЕМП от мотора.Мисля, че ти е основния проблем.

информация, предоставена от оригиналния плакат е доста схематичен, какъв тип захранване е била използвана?
Какво напрежение? как напрежението е регламентирано?
Какъв вид моторните (напрежение, мощност)?
би било много полезно, ако бихме могли да видите верига.Аз не се отнасят до задната ЕМП въпрос, защото той отнася до издаването и изглежда, че той е запознат с идеята.така че поема този въпрос е взето погрижа.Надявам се, че той е решен проблема, до сега, но ако не може би той може да даде малко повече информация, за да можем да бъдат по-конкретни.Както казах по-рано той може да намерите на произхода на шума (ако това е проблем), а лесно с osciliscope.

Shashank_parab написа:

...
тя е била толкова мощна, че администраторът 89C51 почти не могат да работят, дори и след свързването 0.1uf и 1000uf кондензатори на всички доставки линии.

Направих проект, подобни на вашите.И аз бях два часа GND жица,
по един за моторни & водача и друга за microcontroller.След това аз бях LC филтър близо до LM7805 за microcontroller филтър capasitor на моторни терминал.Резултат = грешката за това не е станало, но аз не съм сигурен, че го е направил така.Ако знаете, кажете ми за него. Благодаря

Всеки, който търси това сега ..оптични изолация ще бъде Предпочитан избор.

Вашият проблем може да идва от двигателя внезапно канализация огромни текущи да причинят на процесора не може да работи правилно.Моля опитайте да се провери приложената схема.Надяваме се това да помогне.

C1: голяма капачка.напр 470uF
D1: 1N4148 ще направя, защото CPU самата канализация ограничен текущата

При моторни превключватели включено, преходно pulls батерия напрежение определяне доста малко и следователно, засягащи CPU функционалност.Добавянето на диодни подобрява този внезапен спад, тъй като блокира C1 dischage сегашните, който върви назад към мотора.

Можете да добавите няколко развързващ капачка.успоредно с C1, както и в близост до процесора VDD.Опитайте 10nF, 1nF & 100pF.

Twist моторното жици и директно свързване към батерията.Да не се свързват с CPU gnd!
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back