Налягане наблюдение съединение

J

jianwei

Guest
Аз съм в момента работи по проект, но аз съм остана при нея.

Моят проект се работи върху крак налягане съединение, което ние трябва да се открие подножието налягане.Какъв вид или тип подножието налягане сензор трябва да използвам за моя цикъл?Да някой от вас има вериги / схеми пеша налягане вериги?

Аз съм заклещен Какви са някои от компонентите, което е необходимо вътре в подножието налягане верига.Аз съм в момента правя нещо като биомедицински подножието налягане наблюдение.

Която трябва да изгради верига, като се използва правото presure сензор, за да се чувство на натиск, че действа от подножието.Може би 6 крак топката региони?
jianwei е офлайнНадявам се, че има някой тук, който може да помогне.
Благодарности.

Може би можете да използвате този датчик:
http://www.farnell.com/datasheets/81206.pdf

Аз реших да си направя FSR сензор.

Но как ще става за проектиране веригата?

Аз съм съвсем нова за нея този защо трябва доста помогне тук

До FSR сте хубав много означава Резистор променя стойността си proportionaly да прилаганата сила.
Така че, ако имате текущия източника изпращането на текущата до сензора генерира напрежение, тогава може да се измери напрежението с някои КПР.Всичко, от което се нуждая е аа напрежение справка за КПР и вие сте прави.
Тогава сте цифрова стойност на напрежението и ще можете да го преведат на сила.

Ще направи волтметър помага в цялостната ми цикъл?

Моят "волтметър" е да видите колко сила / налягането, че подножието действа върху сензора."Висше напрежението, по-високо налягане / сила"

* Въпрос:
Как мога да превеждате цифровата стойност на напрежението на сила?

волтметър ще направя същото нещо, като цифровата стойност от ADC (и в двете мярка voltege намира ги сензора)
И в двата случая трябва да се конвертира някак измерената стойност на силите, приложени върху сензора.
От спецификационен на сензора ще знаят стойността на резистентност с 0 и максимална сила.Също така можете да получите крива в дейташитове - от там можете да преизчислите го напрежение.
В най-лошия случай ще трябва да използват тегла да го характеризират.

Как да конвертирате ценностите и показват, че за да стане кРа или от гледна точка на сила?

Има ли начин да се превърне чрез изграждане на схеми и показват, че на 7 сегмент?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back