Най-добрият начин, за да следите на голям брой импулси?

Имам нужда от брояч, който да следите / брои-голям брой импулси от устройството. Около един милиард импулси, за да бъдем точни. Какъв тип на MC е най-добре?

[Цитат] Имам нужда от брояч, който да следите / брои-голям брой импулси от устройството. Около един милиард импулси, за да бъдем точни. Какъв тип на MC е най-добре? [/ Цитат] Всяко 8-битов MC е добре за това. Просто използвайте 4-байт неподписано цяло число, тя може да се съхранява 2 ^ 32-1 = 4294967295, повече от достатъчно. Поздрави, George

Прост брояч на софтуера е наред толкова дълго, тъй като импулси не се случват твърде бързо, ако пулсът се задвижва прекъсне, може би бихте могли да разчитат на няколко 100kHz без прекалено много проблеми. Въпреки това, ако има някакъв риск на втори пулс, възникнали по време на прекъсване от първия все още се обслужват, вие тихо ще загубят значение. За да се намали риска от това, вие ще трябва да използвате външен или на чип хардуер брояч, за да получи прекъсване до 10-100us-Иш (в зависимост от Калифорнийския университет и тактовата му честота, и всякакви други дейности, използване на същата или по-висока приоритет прекъсва). HTH Barny

[Цитат = david90] Около един милиард импулси за да бъдем точни. Какъв тип MC е най-добре? [/ Цитат] Здравей, Bilion / сек / мин? Те променливи или не? Мисля, че имаме нужда от повече информация, за да ви помогне ... Наздраве!

Бъде построен успешно, 32 брояч малко с 18f452, само от избирателните входен пин ... работи до 100kHz ...

А AVR MCU (90S1200) е Достатъчно Но преди процеса верига е по-трудно за проектиране.

ако MCU има нараства и попадащи таймер ръба на запис, нещата стават по-лесно, като този код е ефективно използване прекъсне водача, ще се консумира по-малко система източник, можете да използвате MCU като Cygnal, MSP430, PSoC и др.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back