Наистина проект problem.Don "не знам къде да публикувате

T

tofinhk

Guest
Dears,

Аз не знам къде да публикувате това съобщение.Ако бях на пост на грешното място, моля преместите тази тема на подходящо място, благодаря ви.

Аз си върша последната година проект.Ползвам ANALOG DEVICES ADuC812 като microcontroller да получавате 3 канала на аналогов сигнал,
както и конвертиране на цифрови сигнали.След това, аз трябва да се прехвърлите на сигнала към НПК / Palm.(Всъщност, аз искам да се съберат на сигнала на открито и направи анализ на PC)
Тъй като данните размер не е малък, имам нужда от НПК / Palm с външна памет (SD / CF).
Въпреки това, аз не знам как да общува с НПК / Palm.Трябва да напиша програма с получаване на сигнал от серийния порт и да я съхранява на външни памет.
Мисля, че няколко идеи за решаване на проблема, но и на двете идеи повдигне други проблеми.

1.Използвайте Palm със сериен порт.Все пак, Palm със сериен порт са всички стари модели и без външна памет.
2.Използвайте НПК със сериен порт.Имам HP JORNADA 680e с CF слот и сериен порт, но не мога да намеря достатъчно материали / документи за мен да напиша програма.
3.Използвайте Palm / НПК с USB.Не сериен порт, но аз мисля, че може да използва сериен към USB чип.Все пак, не мога да намеря чип, който е лесно да се ръководи от 8051 или дори няма нужда да я карам.

Може ли да попитам кой, че трябва да използвам?и защо?

Благодаря предварително.

Мисля, че 3-ти вариант ще бъде най-добрият!
Изисква малко hardwork.U да търсите Сериен към USB чипове на нетните!
Опитайте се да компресирате на данни, преди да го запазите в паметта.

Работата с USB-към-сериен конвертори е, че те може да не са лесно достъпни драйвери за Palm / НПК.(А това е почти винаги е вярно)

Ако питаш мен, ако имате достъп до PDA със сериен порт, то това
е идеалното решение.А малко по messier но е възможно решение е да използвате IrDA, които трябва да присъстват на повечето PDA.

Може би вие можете да използвате Palm Сериен HotSync кабел (P10804U), който е съвместим със следните модели: Тънгстън, M500, i705, Zire 71.

Аз предполагам, водача на този кабел е в Палм защото Hotsync софтуер в компютъра трябва да бъде конфигуриран да "Сериен".

С уважение

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back