Моята следваща PIC програмист - Решение

A

atferrari

Guest
Аз съм в момента с развиващите 16F877, страдащи от Picstart плюс програмист, с почти 5 минути за всеки път, когато искате да промените дали 2000 линии или просто байт в програмата.Най-лошото от него: Платил съм за това нещо!

Започнах да чета: ICSP, bootloader, паралелно, серия, USB, не-части, HVP, LVP и след няколко дни, аз съм объркан поради толкова нова информация и по никакъв начин не е ясно какво ще е замяната мислиш, че на следващия микроорганизми може да бъде, най-вероятно е 18F452 и други подобни.

Ползвам също на PIC репликатор от Фред Eady, но той изглежда като спрете се грижат за неговото създаване.Без повече налични актуализации след F877, 628 и 629.Всяка промяна, дори и най-големите такива, вземете само 31 секунди!Той казва, че изходният код е отворен, но не можах да видя къде да започнете да го промените, ако такова нещо е възможно.SW Искам да кажа, не ОО.

Мога кой да му даде оглед на всички тези,
със седалище в ръцете на опита на най-малко два (Имам нужда от сравнение на различните типове, моля).Теоретични especulations до известна точка, мога да направя сам

Аз съм hobbyist така, мисля, че трябва да привилегия нещо става бързо и може да тече през месец май пейка
на десктопа по WIN98SE когато MPLAB изпълнява OK.Или в крайна сметка ми лаптоп с WINME без сериен портове.(При съмнение дали бих искал тази последна опция).

Съжалявам за дълги командироването.Ще оценявам мненията

Agustín Томас

PD Или мога да направя нещо друго с Picstart Plus, различни от това хвърляне зад борда?

Здрасти,
Аз съм голям фен на ЕПИК, просто проект за hobbist, която работи много бързо, и под XP, свързани с паралелен порт ... направи търсене, всичко от което се нуждаете е в този форум ще ... Радвам се, че да се направи ...

Когато говорим за програмист, има един въпрос.Коя област,
която ще го използвате?При разработването или масово производство?Отговорът на този въпрос ще повлияе на решението, както добре.

Най-добрата инвестиция направих беше да си купя един микрочип Mplab ICD2.Тогава ще получиш програмист и дебъгер в едно.Все повече и повече PIC чипове подкрепят ICD2 за отстраняване на грешки в съединение, добър късче на кит.
Можете да го използвате с вашия лаптоп, тъй като поддържа USB.
Ако бях на ваше място,
щях да се отърва от WINME и да получите Windows 2000.

Салам,

Аз ви посъветва да използвате В Верига дебъгер,
тя може да програмата на всички устройства и Flash трасирате PIC16F87X

В схемите са достъпни на EDABOARD.

Ако искате да трасирате 12F, 16е и 18F устройства твърде имате две избор

1 - Изграждане ICD2 (The на схеми са налични твърде)

2 - Използвайте УСВ дебъгер с ICD1 (вие ще смените фърмуера само)

Чао

Опитайте тази проста схема, дадена в следния линк:

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=94529&sid=31264d1dd8b2d3c56b4771b6752b6113

С уважение,

bimbla.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back