Мощност анализ, използвайки Synopsys DC

V

vivek_p

Guest
Може ли някой да обясни стъпка по стъпка процедурата за намиране на динамичен и изтичане силата на дизайн с Synopsys DC

report_power Докладът имат пълна информация

Можете да изчислите мощност на течове от report_power команда. Но изчисляване на динамичната сила ще unaccurately. Динамична мощност зависи от режим на работа, който използвате. Например, ако сте моделиране резултат някои аритметични операции може да се различава от тази, изчислена в логическа операция. За по-точно измерване на динамичната сила, вие трябва да направите следните стъпки: 1. Вземи SDF файл (за гръб netlist включва RSPF информация) 2. симулира netlist си с SDF и да генерира VCD файл. Clock честоти трябва да бъде същият, както във Вашингтон. 3. Конвертиране на VCD да Сейф 4. прочетете Сейф файл и report_power Обикновено, изчислена стойност се различава от изчислена без VCD и симулация. И това има добра корелация с чип.

Може да изчислите мощност на течове от report_power команда. Но изчисляване на динамичната сила ще unaccurately. Динамична мощност зависи от режим на работа, който използвате. Например, ако сте моделиране резултат някои аритметични операции може да се различава от тази, изчислена в логическа операция. За по-точно измерване на динамичната сила, вие трябва да направите следните стъпки: 1. Вземи SDF файл (за гръб netlist включва RSPF информация) 2. симулира netlist си с SDF и да генерира VCD файл. Clock честоти трябва да бъде същият, както във Вашингтон. 3. Конвертиране на VCD да Сейф 4. прочетете Сейф файл и report_power Обикновено, изчислена стойност се различава от изчислена без VCD и симулация. И имат добра корелация с чип.
благодаря ти! Искам да знам как мога да конвертирате на VCD Сейф, с които TOOL & CMD? Казаха ми, че VCS може да го направи,. Но аз просто направете предварително SIM & след СИМ-карта с VCS NCVerilog или Modelsim. Благодаря ви отново!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back