Моля помогне някой, който знае нищо

S

serpa4

Guest
Привет.За първи път тук и командироване.
Аз закупили LED спектър да се използва на мястото на електрически крушки с нажежаема ми в моята моторни вкъщи.На лампите с нажежаема използват 1,5 ампера всеки и LED масив използва само 150 милиампера.Ето и описание на масив:
25 водена Висока Powered SMT Array Outfitted с 25 на най-новите SMT Висока Powered светодиоди.Проектиран специално за режийни осветление & angled подложки & приложения, изискващи много светлина.
Гъвкави кабели с база позволява да се коригират на всеки ъгъл
25 Led масив мерки 38 мм х 38 мм х 10 мм дебелина
Проблемът със светодиоди в моторни домове е, че те са или:
1) Не е достатъчно силна
2) Много син цвят
3) Кратко живял поради високите такси курсове на батерии.Моята на борда на зарядното ще изгасне до 14,5 - 15 волта.

АЗ имам основавам този кръг да се бели и светли, но то не е регламентирано.Аз погледнах в много от 3-пинов 12VDC регулатори онлайн, но повечето са много високи отпадат напрежение, като от 1 до 1,5 волта.Това няма да стане, тъй като аз често виж 11 волта, или 10,8 понякога с много ниска батерии, докато за къмпинг.Тогава ви хвърлят в спадане на напрежението, и Светодиодите са изключително помрачени или Дон тона светлината на по-ниски напрежения поради отпадане.Това доведе масив обаче глобата при 10,5 волта и е доста светло.Мисля, че този проект ще бъде точно това, което ми трябва.
http://www.drbob.net/project/powersupply/linear/12v1alvdfxd/index.html
Той SA 12 волтов регулатор само ,1 волт капка.Така че, дори и с мъртви батерията на 10,8 волта,
светодиода с регулатор е отпадането напрежение (,1 волта) ще напуснат масив с 10,7 волта.Имам тествани от масив на 10,7 волта и работи добре и е все още светло.Имам нужда от регулатора да бъдат малки да се поберат в рамките на лампата заграждение в моя моторни вкъщи.Отне ми 2 дни за да разбера какво 12VDC регулатор ли е необходимо (че да работя).Нищо не знам за електрониката на всички.Дон Аз не знам как да се чете на диаграма или какво да купят части от I Don дори не знаят какво правят.Моля, помогнете, ако е възможно.Например, схематични показва LM324 с 3 линии излиза от нея.Аз погледнах в схематични за LM324A и това показва, 14 пина.Аз не улика за това, как да телени това.Какво е " " и какво е - и какъв е редът, идващи от точка на LM324 схематични?Тогава там е друг триъгълник в центъра на регулатора схематични и не не знам какво е това, или как да го жица.Налице е също така IRF9520 в регулатора схематични.Аз погледнах в информационния лист за IRF 9520 и това показва D / G / S.Дон Аз не знам какво става с порта, източник и канализационна тръба.Може ли някой ми каже нещо като източването отива R5 (3.3K резистор), или това, което някога?Не мога да намеря 25uF 16WV някъде он-лайн.Къде би ли такъв?Също така, на части от списъка и схематични няма тона съвпадат.В схематични показва 25uF 16WV кондензатор, но тя не е в списъка на частите списък.Частите списък показва 25 uF 50WV електролитни кондензатори, но тя е т шоу на схематични.

Всеки, който има малко да ми каже как да се изгради този елемент?Това значително ще ми помогне.Благодаря.
Имам хляб борда, няколко метра, а променлива DC захранване.Имам много основни познания по електроника.
Връзки:
LED масив (25 водена Висока Powered SMT Array - Outfitted с 25 на най-новите SMT Висока Powered светодиоди)
http://autolumination.com/otherleds.htm
Д-р Боб е проект: Ниска отпадане на напрежението на регулатора.Неговият електронната поща не работи.
http://www.drbob.net/project/powersupply/linear/12v1alvdfxd/index.html
[/ URL]

Привет,
Имаш много сериозен проблем.Вашата лампите с нажежаема използват 1,5 ампера сега
имате 25 LED
на 150 mA, така и всеки трябва да има

150 × 25 = 3750 mA или 3,75 A

Виж, ако ви източник (батерията), не дава такъв голям ток.това състояние възниква, когато се свързвате ги успоредно.
Вие трябва да направите някои серии паралелно комбинация за шофиране
още едно нещо, което можем да направим
свържете 150Ω резистор с всяка LED и се свързват в паралел Не променяйте
на напрежението, по друг начин и може да има бледи продукция.

saeed_pk -
Вашият анализ е напълно невярна.Светодиодите не би да е в паралел, те ще бъдат в серията - общите текущи е 150 mA, както serpa4 е заявила.

serpa4 --
Триъгълника символ на схематични означаваме на "Оперативен усилвател", който е основен градивен елемент в продължение на много различни видове електронни схеми.Ако можете да разгледате в информационния лист за 14pin устройство, вие ще видите същия схематични символ се използва в началото оглед на физически чип (вж. http://www.onsemi.com/pub/Collateral/LM324-D. PDF).В pluses и minuses са ясно обозначени.

Имайте предвид, че съществуват четири от усилватели по същия пакет - вашата схема, само трябва да са две от четирите свързани.Можете да изберете и да е две, които са най-удобния за вас да жица.Пин 4 и ПИН-11 (VCC и ВКЕ) са захранвания за чип, които са показани в схематични като прави линии, идващи от горната и долната част на триъгълника символ.VCC е положителен и ВКЕ отива в земята (негативните доставка).

За IRF9520 областта ефект транзистор (FET), Г, Д, и S готовност за Gate (G), източването (Д),
както и източник (S).Ако погледнем в информационния лист от Харис Полупроводникови databook (вж. http://www.datasheetarchive.com/datasheet.php?article=4399872), вие ще видите диаграма за FET, че използва един и същ символ схематични като референтна схематични.Източникът (S) е най-линия, портата (G) е средната линия, която свързва с R4,
както и изтичането на (D) е в долната линия, която свързва с R5.

Спазвайте този Боб Проект снимки показват голям алуминиев радиатор, като част от строителството.Това е така, защото тази схема ще се топли, докато тя
е в употреба.Без някакъв начин за премахване на топлина от непосредствена местоположението на чипове, топлината ще унищожи схема в рамките на кратко време.

Не пропускайте да прочетете статия
на д-р Боб внимателно.Изходните напрежение се контролира от съотношението на R2 да R3, и му е даден пример за 6volt изход от първия етап.Това 6 волта е разширен до 12 волта в следващата фаза, така че регулатор мощност е 12 волта с 15 волта въвеждане.Ако вашият принос попада под 12 волта, няма да има нормативна уредба.Ако искате постоянно 11 волтов изход,
ще трябва да се коригират стойностите на R2 и R3 леко да промени изхода от първия етап на 5,5 волта, вместо 6.Това би могло да бъде постигнато чрез замяна на фиксираните резистори с 8K Потенциометър - това би направило регулатор регулируема.

В 25uf кондензатор в частите списък ще работят в кръг."WV" стендове за работа напрежение.А 50WV кондензатор могат да понасят по-висока работна напрежение от минималната 16WV показано на схематични.Всеки работен кондензатор с клиентите високо напрежение, отколкото 16WV ще работи в верига показва, - бихте могли да използвате 20WV, 25WV, 35WV
и др Имайте предвид, че по-високите работното напрежение, по-големите физически размери на кондензатор ще бъде.

Тъй като сте се смели и venturing в един проект с много малко знания, които може да имате някои недостатъци.Използвайте предпазител серийно с доставка до вашата малка верига, така всякакви грешки са по-малко вероятно да унищожи всичките си части.А вятъра предпазител е незначително дискомфорта, докато сте обучение, и то бие като на мястото на куп изгори изложени полупроводникови части.

Леле, благодаря ви много за отделеното време.Да, общият масив е 150 милиампера.Имам друг въпрос, ако ви моля:
Ти каза:
Това 6 волта е разширен до 12 волта в следващата фаза, така че регулатор мощност е 12 волта с 15 волта въвеждане.Ако вашият принос попада под 12 волта, няма да има нормативна уредба.Ако искате постоянно 11 волтов изход,
ще трябва да се коригират стойностите на R2 и R3 леко да промени изхода от първия етап на 5,5 волта, вместо 6.Това би могло да бъде постигнато чрез замяна на фиксираните резистори с 8K Потенциометър - това би направило регулатор регулируема.

В масив е проектирана за 12 волта макс.Доколкото знам,
който върви на по-ниско напрежение е наред, но с dimmer продукция.Ако моята лагерник батерията падне под 12 волта и LED е изхода е по-ниска, което е добре.Не трябва да има 11 волта увеличена до 12 волта.Имам тествани светодиодите до 10,5 волта и те правят достатъчно светлина.Това, което
се опитвам да се защити от масив е твърде много напрежение.С моя слънчев панел напрежението в батерията може да бъде 15 волта.Добавени са след 1 минута:pS какви размери се слеят ми препоръчвате?Аз ще се опитам да събера утре части от електрониката магазина.

Аз намерих схематични на LM324-D и FET, че не се появи.Виждам, че е ясно обозначена за двете устройства!Благодаря.Вашият инструкции са много ясни.

Той изглеждаше като радиатор е използван за цялата componet, регулатор и захранване.Търсите си снимки на страница 5, той има аудио видео кабели и проводници други отиваш в кутията.Бях figuring откакто съм само необходими 150 millamps на властта и не захранването, видео кабели
и др, които той е показал, аз просто ще въведе в топлинна свие тръбата и да я тури в режийни светлина enclusure.

Защо той става от 6 волтов изход и допълване до 12 волта?Има ли предимство на това?Има ли предимство на вашето предложение относно регулирането до 11 волта?

Изглежда там е descrepency на части списък срещу схематични.В схематични показват R4 се 10K ohms докато частите списък показва, R1, R3-R6 всички като 3.3K ohms.Знаете ли, ако трябва да се 10K или 3.3K ohms Резистор?Благодаря.

В крайна сметка, аз искам напрежение 12-15 волта за да се намали до 12 волта и всичко под 12 волта просто се какво е то.Да не ви предлага това устройство може да се разширят ми умря батерията на 10,8 волта до 12 волта?

Какъв е вашият предполагам на електрическата консумация на този регулатор?Аз не искам да се отстранят от 1,5 усилвател с нажежаема светлина и да се замени с 150 milliamp LED и 1,5 усилвател изготвя регулатор.Това би поражението ми цел икономия на батерията мощност.Моят лагерник има 100 усилвател часа на властта.Ако отидете за къмпинг и използване на вътрешното осветление за 3 часа в х 1,5 ампера 2 осветлението във всяко тяло х 3 дни = 27 часа усилвател отстранени от моя батерията само за светлините и все още имат отопление, хладилник, радио
и др С 150 milliamp LED ,150 х 3 х 2 х 3 = само 2,7 усилвател часа използва!Това е един много големи спестявания.Моите деца винаги оставят светлините на също.

Трябва ли да се опитаме да направим верига борда, като че ли?Изглежда сложно и аз не представа как да постигнем това.Да тези неща идват в комплект, че го прави лесен за проектиране и направи?Как човек може да направи модел на веригата борда?Е програма използва?

Благодаря ви, ваше знание и времето е оценена.

Уау!Много въпроси.

Не, ти не може да повиши вашата батерия 10.8V до 12V с тази схема.В амплификация от първия етап на Втората е, колко веригата е проектиран за работа.Вие не можете да получите повече от нея от максимално напрежение, който се прилага към веригата като цяло.

Всичко, което означаваше, е продукция на веригата ще "провисвам", както захранващото напрежение падне под 12V.Вашият отбелязан гол трябва да бъдат удовлетворени.

Когато спадане на напрежението през верига,
независимо дали той е прост резистор или регулатор, там е силата разпиляване по веригата.Тази власт е спада на напрежението в целия цикъл пъти текущата чрез верига (P = IE).В случай, че се
случва да бъде грубо-лошия случай 3volts X ,175 ампера = 150 milliwatts.Това
е ОК без радиатор толкова дълго, тъй като има някои вентилация.Дори 150mw ще топлина, ако тя е в плътно затворени може без въздушна циркулация.Ако погледнем в информационния лист, оперативните усилвател чип е оценени до
70 С (158F).Докато тя стои по-долу, че температурата в най-лошия случай за вашата лагерник операция, трябва да се оправи (да ви лагер в пустинята?) Устройството, което ще генерират най-много топлина е FET изход етап от Вашия регулатор.В zener диодни работи при ниски текущи (около 1 mA),
а оперативната усилвател работи на по-малко от 1 mA.В FET има спадане на напрежението в целия му източник за изтичане импеданс,
затова тя получава отървете от превишението на енергия под формата на топлина.Аз
съм се познае, вероятно ще се оправи без радиатор за вашата молба, освен ако тяло стане прекалено загрята от слънцето върху черупката на вашия моторни дома по време на операцията.

Аз ще предложи най-много един 0.5amp бързо действащ предпазител докато тест ви кръг - това
е 3 пъти по какъв ти кръг трябва да бъде рисунка в експлоатация.Аз все още не са направили изчисленията, но това не трябва да удар, докато вашите 25uf филтър кондензатор е първото таксуване чрез FET, когато силата се.В напор текущата си филтър ще бъде най-нормалната текущия поток.След като кондензатор разходи, текущите трябва да се разреши само до няколко милиампера над 150 mA LED търсенето.

Не, не е нужно да се направи печатни верига.От точка до точка окабеляването на PERF борда трябва да се оправи в тази молба.Обучение как да се направи ПХБ да дойде след
като сте спечелили малко повече знания за основните електроника.То не
е трудно, но има неща, за да научите повече за правилното разположение на компонентите, и химическата обработка е необходима.Отнема малко практика, за да я оправи.

Благодаря на всички за помощта.Аз ще пост ми успех или неуспех.

saeed_pk написа:

Привет,

Имаш много сериозен проблем.
Вашата лампите с нажежаема използват 1,5 ампера сега

имате 25 LED на 150 mA, така и всеки трябва да има150 × 25 = 3750 mA или 3,75 A

Аз не виждам всичко точно части.
Отидох с 22uf 16wv кондензатор insted на 25uf
В FET беше малко различни.Не сте сигурни какво, но човекът в електрониката магазина каза, че трябва да работи.
Имаш всичко жични ми хляб борда и успех!
Много добър успех всъщност.
Имам около ,05 волт капка!
Светодиода масив и регулатор заедно обръща 170 Mah в "4,5 волта и по-малко на по-ниски напрежения.
Нейната регулиран до 12,24 волта.Не съм сигурен, където ,24 волта дойде от, о-и всичко е много добре.Светодиода масив е extreamly ярка и работи перфектно на 10,5 волта.Не мога да кажа наистина разликата между 10,5 и 12,24 волта.
Благодаря ви много за everyones помощ.Аз
съм отдаване тя седи текат в продължение на няколко часа, за да се осигури компоненти DONT получи прекалено горещо, преди да го прехвърля всичко на веригата борда нещо и запоявам всичко.
Уау, това е супер.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back