Моля да ми помогне с спирала индуктор симулация, използвайки HFSS

I

indu15

Guest
Здравейте всички, аз съм се опитва да проектира индуктор спирала от силиций например спирала индуктор от HFSS ръководство. Но аз съм се следната грешка при анализирането на дизайн: • Порт финес, процес abc3d: няма граници, за да се определи "p1" правилно. Това може да се дължи на неправилни определения материал за тези обекти, които правят пристанището повърхност. Моля, проверете материал задания и свойства. • Симулация приключи с изпълнение грешка на сървъра на локалната машина. Някой знае ли какъв е проблемът? Ако е така, моля да ми помогне. Аз съм поставяне на проекта файл. Ние наистина ще бъдем благодарни за вашата помощ. Очаквам с нетърпение да чуя от теб скоро. Благодаря много!

Здравейте, аз съм виждал симулация. Открих, че въздушната кутия е под индуктор. Това означава, че всички си схема е embeded в PEC. Така ли тази грешка.

Hi Indu15, вашият модел трябва да бъде променено, както следва запор. И според мен, има две уведомления, както следва: 1 - Дъното лицето е PEC, така че ние няма да се определят като радиационна граница. 2 - Inductor трябва да се съдържащи се във вътрешността на въздушната кутия. Инспектирани тази модификация и тя да работи добре. Въпреки това, за да получите по-точни резултати за симулация, размера на въздушната кутия трябва да се изчисли отново. Надявам се, че са ви помогнали. Поздрави!

Благодарение пудинг и nhomuathu_hanoi за голям от вашата помощ. Всъщност, аз съм с HFSS софтуер за първи път, така че аз бях сляпо след Ansoft ръководство (което съдържа дизайн спирала индуктор). Аз ще променя дизайна според вашите предложения. Благодаря много!

Hi indu15, за да използват HFSS по-добре, това е добре за вас да прочетете HFSS_v10_full_book вместо HFSS ръководство. Можете лесно да го търсите в този форум. Поздрави!

Здравей Nhomuathu_hanoi, Благодаря за вашите съвети! Да, имам вече толкова точно сега минава през нея.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back