Моля да ми обясни JTAG

Z

Z80

Guest
Какво е това наистина?Какво е то използва?

Знам какво е DFT.Но JTAG се използва също и като интерфейс за програмиране в MCU's Flash / DSP's др JTAG е по-обща от това, аз очаквах най-общ отговор.

ОК JTAG с няколко думи: със сложността на съвременната електроника е необходимо някакъв механизъм на тест. Би било хубаво да се свърже някои изпитател на борда на комплекса и да диагностицира, когато неизправната схема е най-бързо, или дори по-добре да са на борда диагностициране на себе си!.Това е основната идея зад JTAG ..вид хардуерен интерфейс, който свързва всички основни вериги в борда серийно.И ако ние изпрати правото кома можем да проверяват съдържанието на верига .. Тази връзка трябва да има един вход, за да изпратите командване и ЕДИН ИЗХОД да получи РЕЗУЛТАТ .. и разбира се с часовник, за часовник командата в ..а защо не и някаква позволи. Добре, ако връзката всички jtags от един към друг cirtuit серийно сега имате възможност да поиска информация за състоянието на всеки чип от веригата.
Защото там са сложни чипове тогава някои чипове са много информация и команди за изтегляне на информация .. Едно нещо не се забравя и е също ..
Бихме могли също така изпраща ТЕСТ вектори ..бинго!..Сега ние можем да изпратим един модел и да видим как се държи на чип.Сега, когато имаме един много ефикасен начин да comuncate с чип. Някои производители на изделия, видяха възможността за използване на JTAG към програмата (UPGRADE) чиповете си, че е дело на флаш базирани устройства, а също и да използват едни и същи средства за програмиране на JTAG DEBUG в процесорите. това е почти всеки случай на този ден ..Така че да завърши модул JTAG трябва да бъдат включени в чипа от manufaturter ..Той също ще оповести команди за това как да го използвам.
така че не очаквайте да видите 74LS00 с JTAG пристанище ще бъде скъпо ..Затова се използва в доста сложни вериги ..Ако имате нужда от JTAG за диагностика на 74LS00 .. добре, трябва да сте адвокат!.

Едно последно нещо ДОКОЛКОТО АЗ КАКТО ЗНАЕТЕ JTAG се прилага само за LOGIC CIRUITRY
Искам да кажа DIGITAL ANALOG НЕ!

eltonjohn написа:

...

Едно последно нещо ДОКОЛКОТО АЗ КАКТО ЗНАЕТЕ JTAG се прилага само за LOGIC CIRUITRY

Искам да кажа DIGITAL ANALOG НЕ!

Здравейте всички,
Имам изтеглите JTAG Wiggler схематични, но
Аз не може да намери драйвер (софтуер), тя не
нужда от водача??, където е аз мога да го сваля??Siswanto

Много от водачите са на разположение за Wiggler, имате ли целта устройство в предвид?

С уважение
NTFreak

Здравейте ntfreak,
Имам намерение да започнете с ARM.И аз съм вече са
IAR ARM Състав.В IAR Състав има
някой дебъгер като поддържа, тъй като
-Тренажор
-J-Link
-Macraigor
-RDI
-Трети страни Шофьор
IAR-ROM-монитор

Когато искате да използвате JTAG Wiggler, които една
choises аз трябва да избира?Благодарности
Siswanto

Моля Гото www.jtag.com за повече информация за JTAG.

За да използвате Wiggler в IAR само да изберете Macraigor, тъй като водачът и след това изберете Wiggler като OCD интерфейс.

С уважение
NTFreak

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back