Може Bulk вратовръзка на различен потенциал?

R

ryusgnal

Guest
Може ли по-голямата част на NMOS вратовръзка с различен потенциал, вместо на земята? Ако отговорът е да, защо? ако не защо? Благодаря.

Ако използвате близнак и технологиите или различни кладенци P могат да бъдат произведени и изолирани, а след това можете да вратовръзка всеки насипно състояние с източник Ако технологията се доставя само N кладенци на субстрат на P, тогава ще трябва да обвърже всички обеми на NMOS заедно, за да най-нисък потенциал на пистата. Аз не съм сигурен, но някои изолация техники могат да съществуват като охрана пръстени или STI / DTI (плитки / дълбоки окоп изолация), но аз не съм сигурен.

Каква е целта да го връзвам с различен потенциал?

понякога ние вратовръзка в насипно състояние с различен потенциал за основно две цели 1) в добре въвеждане на вериги, за да се даде на входния сигнал 2) за намаляване на капацитет

Здравейте, обикновено DeepNwell се използва за да се изолира NMOS от основата на други NMOS. Например Предполагам, че всички NMOS в усилвателя се съхраняват в PWELL (обща подложка) и че е connectet да GND. и има други NMOS, чийто субстрат е свързан с други потенциал не GND. В този случай, трябва да се изолират че NMOS от други NMOS, в противен случай Основата ще получите кратко. Така че, за да се избегне това DeepNwell се използва. Така че, за това трябва да сложите, че специално NMOS в Layer DeepNwell и че MOS трябва да sorround с guardring NWELL. Тук DeepNwell е акт като долната страна и guardring NWELL е акт като стена да се разделят, че специално NMOS от общ субстрат на P-тип. Надявам се, че е полезно:) хубав ден gafsos

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back