Може ли някой да ми каже нещо за хармоничен баланс?

L

liuzhili

Guest
Четох, че някои документи усилвател на мощност трябва hamonic баланс, и чух, че е много важно и необходимо, но аз съм знам какво hamonic баланс използва?

Аз гледам за някаква теория, настойнически и други articals за това

Много благодаря.

здрасти
хармоничен баланс или полупансион е анализ, който workswith hormonics и сила от тях.
Google може да ви помогне
http://www.google.com/search?hl=en&lr=&rls=DVXA% 2CDVXA% 3A2006-24% 2CDVXA% 3Aen & Q = хармоничен баланс
с уважение

Мисля, че това е техника за решаване на някои тренажор като реклами "предполагам", докато други симулатори като призрак употреба стрелба "Предполагам, че 2".

methodes това са необходими в разтвор от вериги, които съдържат varibale "периодично" операционна точка, която включва честота превод, един пример ще бъде LNA и миксер и осцилатори, тези methodes спестява време симулира

Здрасти,

Вие вероятно може да намерите информация за тази и други нелинейни неща в книгата "Нелинейна микровълнова печка и RF схеми" от Стивън А Маас.

Може би книгата може да ви помогне, изглежда доста трудно да се намери лесно истински пример на света как да се направят изчисления за баланса на хармонична себе си.
Но ако използвате някои симулация софтуер, който не е нужно да се притеснявате за много за това.

/ / Йоаким

Здравейте liuzhili
Harmonic баланс е с честота-домейн техника за анализ за симулиране на нелинейни електрически вериги и системи.
като IMD3, трети за точка се намеси, компоненти интермодулация нарушаване & P1 db усилватели на мощност може да бъде симулирано използване хармонично balance.Harmonic симулация баланс дава възможност за симулиране на схеми с множество
вход честоти.

Можете да използвате реклами за хармоничен баланс симулация

в ритъм, трябва да изберете PSS симулация, който е подобен в сравнение с симулация НВ с различен метод на изчисляване (време домейн), и тя ще струва повече време симулация.

HB е анализ честотна област, той работи в хармоници и решаване на веригата отговор в честотна област, така че е много добър в нелинейни анализ като P1db, IIP3, IM и т.н.
PSS е време домейн, така че е по-добре в осцилатори, и консумират повече време

khouly

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back