Може ли да дадете някакъв съвет за противодействие на шума от регулатора?

J

Jeekoky

Guest
Аз съм проектиране на ниско осцилатор фаза шум кристал.Шумът на доставка (необходимост от 9V и 10 mA ток) е от критично значение!Така че аз трябва да потуши шума от regulaor до около 7nV/sqrt (Hz) етаж на шума (около 100 или 1k да 1MHz).В 723 шума regulaor продукция е около 20UV (от 100 до 10kHz).Това е много по-голям шум, отколкото трябва и (равна на 0.7uV от 100 до 10kHz).Може ли някой предложа някои верига да направя това?Какво ще кажете за веригата шум ножици?

Единственият начин, че имате предвид, че вече сте избрали регулатор на напрежение, е да се свържат един голям кондензатор на VDD възел.Не забравяйте, че спектралните шум от терминалите на кондензатор ще бъде КТ / С.

Биг кондензатор не е възможно.Му ще бъде най-малко няколко hundrd UF и не мога да го поставите.
Ако потискат е невъзможно, с кратки circiuts, мога ли да проектирате прости дискретни регулатор на транзистор вместо 723?Не ми пука за много неща, като ниското напрежение на диференциала, точна стойност напрежение и ниско-плаващите температура, която се изисква в монолитна регулатори на напрежението.Къде мога да намеря такива схеми да се учат?

В 723 все още е един от най-добрите регулаторни органи досега ..
Ако искате да намалите "noice" Бихте ли се обмисли възможността за използване LC резервоар на резултатите от дейността си, състояща се от най-малко 1mH индуктор и кондензатор 100nF 1/10/100ľF комбинация ..

Намерих интерес факт за НЧ LM723.Продукцията на шума от LM723 е добре от 100Hz до 10kHz, но бързо повдигнати над 10kHz.Накрая на около 1MHz, шума започват да отида отново.Затова препоръчваме да използвате голям капацитет успоредно с по-малък един за прекрачване на изхода на LM723.
За моя въпрос.Сега все още не е добра идея.Може би аз трябва да се изгради един прост регулатор с най-добрите напрежение референтните и trasistor.Кой знае.

Ако включва КТ / C шума, свързан двойна схема за вземане на проби може да го намали.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back