Модулация Index

M

magnetra

Guest
В случай на ДСБ-AM, как да намерите модулация индекс за мулти модулация на тона? S (T) = (A + грях (2 * пи * FM1 * T) + грях (2 * пи * FM2 * т)) грях (2 * пи * FC * т) FM1 FM2 съобщение Честотен ев превозвач Честотен Magnetra

Преди всичко, многотонов сигнал трябва да се разградят от Фурие серия на основните и Хармоници, можете да вземете основен компонент и пренебрегват хармоници компоненти. По този начин, м = AM / AC

Hi magnetra AM сигнал с модулация в два цвята е в неговата обща форма: S (T) = (A + a1 * грях (2 * пи * FM1 * T + phi1) + a2 * грях (2 * пи * FM2 * T + phi2)) * грях (2 * пи * FC * T + phiC) Полезно е да се определи индексът на модулация за всеки тон модулиране: m1 = | a1 / A | m2 = | a2 / A | състояние, което осигурява не са overmodulation, независимо от тона честоти, е m1 + m2

Зоро е прав. Имам концепция за модулация индекс, че може би не е наред, но тя включва типичен дефиниция. Когато модулират в AM трябва да гарантират, че фаза от вас модулиран сигнал не се тон промяна. Това означава, че | е (у) | MAX <А така м = | е (у) | MAX / A. За случай, че имате 2 тона, най-лошия случай ви е | е (у) | MAX = a1 + a2 така m = (a1 + A1) / A (това е резултат на Зоро).

Добър ден! Мисля, че на общия индекс на модулация на многотонов AM сигнал е M = SQRT (m1 ^ 2 + м2 ^ 2 +..... млн. ^ 2). M трябва да бъде по-малко от 1, за да се предотврати overmodulation ..

Мисля, че обяснението, дадено от Зоро е валидна. Аз проверени го използвате Matlab. Но аз съм чувал определението, дадено от jeffttan. Каква е логиката зад това? Как е индекс на модулация, определена в реалния свят търговски AM излъчване? Magnetra

Съгласен съм с мнението, изразено от jeffttan M = SQRT (m1 ^ 2 + м2 ^ 2 +..... млн. ^ 2). M трябва да бъде по-малко от 1, за да се предотврати overmodulation .. [цвят = зелен] [/ цвят]

Ами там изглежда да бъдат две различни гледни точки на индекса на модулация с няколко тона на съобщението. electronics_kumar моля да ми кажете защо мисля ф корена на сумата от квадратите на индивидуалните мод индекс е резултантна. Благодарение Magnetra

Здравейте приятели, Нека, разгледа общо AM сигнал с много синусоидална модулиращи сигнали: и (T) = {A + SUM [a_i * грях (2 * пи * fm_i * т + phi_i)]} * грях (2 * пи * FC * T + phiC) мощност на такъв сигнал е P = A ^ 2 / 2 * {милиард + SUM [m_i ^ 2]}, където m_i = | a_i / A |. В този смисъл, мулти-модулиране sinusoid AM сигнал има мощност, равна на един тон AM с модулация индекс meff = SQRT (SUM [m_i ^ 2]). По тази причина може да бъде полезно да се определи meff "ефективен индекс на модулация". Тя може да бъде използвана в изчисленията на сигнал-шум, но не и за overmodulation изчисления. Състояние да предотврати overmodulation по принцип е това, което казах по-горе, а именно: SUM (m_i)

, като Кумар казва, че когато м (T) е мулти тон ..... и μ1, μ2 .... μn отделните индекси ...... нетната индекс е SQRT (μ1 ^ 2 + μ2 ^ 2 .. ............. μn ^ 2), тъй като тя е в като THD или друг случай ....

, Което е добро, мисля. М = SQRT (m1 ^ 2 + m2 ^ 2 +..... млн. ^ 2). M трябва да бъде по-малко от 1, за да се предотврати overmodulation ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back