Модел за докосване на пръста microstrip

G

Guest

Guest
Здравейте всички,

Бих искал да знам как вие ще модел microstrip с пръст докосва microstrip?В microstrip е свързан в единия край на веригата и служи като променлива C / L.Разликата occrs когато един пръст докосва ивица.За този модел, трябва да помисли за лентата е оставена отворена в точката, където пръст докосва ленти, или е доста съкратен до земята в контакт?

Благодаря за помощта

Здрасти,

Надявам се, че MEEN човешки пръст, използвани за де-бъг някои схема?За моя опит, главно пръст по този начин отслабва добавя съвпадение по същия начин, както attenuater прави.

flyhigh

Не аз не искам да Debug.Какво искам да кажа е, че имам преносен тръбопровод, открито в единия край и той се държи като кондензатор, чиято стойност е под контрола на проектирането.Сега съм се чудех какво е еквивалентна схема на същата тази линия след като го докосва с пръст?

Благодаря за помощта

Аз не съм съгласен с flyhigh в този пръст докосва microstrip действа като attenuator.Ако това е вярно, всяка честота трябва да бъдат смекчени равномерно, което не е случаят в реалния свят.Ефектът е по някакъв начин подобен на капацитивни натоварване на microstrip (може би разпределени по дължина, където е touchinh пръст на microstrip линия).

Благодаря rfmw, така че моделът ще бъде да добавите capapcitor към земята на точка за контакт.Съгласни ли сте?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back