Моделиране часовник с трептене в Verilog

B

beowulf

Guest
Как е генериран часовник за симулация модел Verilog с трептене. Всички статии или книги, ще бъдат полезни. Има ли стандартен начин да направите това? Колко често използваните такива модели часовник? Благодаря, БЕО

На ниво симулация, аз не мисля, че ще ви е необходимо да се вземат предвид часовник трептене. Май знам какво точно се опитвате да направите, като се дава тази информация на вашия симулатор.

Това е високоскоростна серийна шина, един от модули за края на преговорите с serializer и след това да PIPE. Опитвайки се да разберете, ако не може да има никакви проблеми, преди дизайнът е на борда. Ли да ме уведомите, ако такива модели часовници са на разположение в Verilog или HVL Благодарение БЕО

Под Testbench код е пример за начин на генериране на паника код за Sims. / / Инициализира първоначален започне сила CLK = 1'b0; / / чакам за някой ... # 400; / / освобождаване forece съобщение CLK; края винаги @ () CLK

Здравей rjainv, Били ли сте опитвали да симулира това парче код? Опитах се симулират го използвате ModelSim и той не успя. Грешка: $ случаен твърде много аргумент, обаче, съм го оправи и по-долу е кода: [код] / / часовник трептене симулация clk_jttr модул (); рег. CLK; параметър период = 20; параметър трептене = 4; / / ще генерира случайни стойност между -4 до 4 / / инициализира първоначален започне сила CLK = 1'b0; / / чакам за някой ... # 200; / / освобождаване на сила освобождаване CLK; края винаги # (период / 2 + $ случаен% (трептене)) CLK

Благодарение no_mad, аз не се опита да я симулира ... просто дойде от върха на главата ми ... е предназначено да се очертае ...

Благодаря момчета ...! Бих искал да знам, ако therer е стандартен начин да се направи модел ... Благодаря за предложенията и указатели ... БЕО

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back