Мога ли да симулира Verilog и C код едновременно?

V

vsrpkumar

Guest
Проектиран от първи ред IIR филтър в Verilog с плаващ coefficients.I точка пиша еквивалентни C code.What ми съмнение е, че е възможно да се симулира Verilog, както и C код едновременно с тест вектори, определени в Verilog тест bench.I, че там ще да бъде решение за този case.I съм с ncverilog компилатор GCC компилатор

Мисля, че можете. Вместо директно писане на тестови вектори вътре Verilog testbench, напишете ги в. TXT файл. След това можете да прочетете тези TXT файлове от Verilog файла I / O функции, която става стандарт в Verilog 2001. Модел C трябва да прочетете тези. TXT файл от файла I / O операции в C и изпълнява алгоритъм IIR. Много компания в индустрията прави това. Дори и сега последователно равностойност проверка е възможно между алгоритъм C и HDL от SLEC инструмент Calypto-промишлена го използвате.

[Цитат = vsrpkumar] проектиран от първи ред IIR филтър в Verilog с плаващ coefficients.I точка пиша еквивалентни C code.What ми съмнение е, че е възможно да се симулира Verilog, така и C код едновременно с тест вектори, определени в Verilog тест пейка Мисля, че ще има решение, за това case.I съм с ncverilog компилатор GCC компилатор [/ цитат] Да можете да погледнете за PLI в ncverilog документация. Поздрави Ajeetha, CVC www.noveldv.com

Моля, използвайте PLI / VPI / DPI с всички буфери, като указатели, преминали през интерфейс. Вие много добре може да направи това. Най-добрият начин е да се използва systemc Testbench. Сумит

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back