Мога ли да използвам Visual Basic 6.0 за достъп до USB порт?

B

benri22

Guest
Аз съм планира да направи проект, Тук съм: 1. Използването на PIC18F252 като MCU, за да се справят с комуникацията между PC и USB чип. 2. Използване на Visual Basic 6.0 като прозорец на програмата за създаване на водача USB Проблемът е, мога ли да направя по този начин?

Здравейте Benri22 Един добър начин да започнем да разглеждаме е DLP Дизайн (търсене в Google себе си). Както и за шофьора, се опитайте HIDMaker. Имаше статия от May04 издание на веригата изба. Наслаждавайте се!

Здравейте Benri. Ако инсталирате CCS_PICC 3,190 компилатор ще намерите добри примери Обърнете внимание например "ex_usb_hid.c" Мисля, че цялата информация, от което се нуждаете е там. Но използваната микропроцесорна е PIC16C765. Не е точно този, който искате да използвате .... Наздраве S.

с чип FTDI за USB, ще трябва да се използва виртуален COM порт (достъпен с безплатни водачи на МПС от FTDI) и интерфейс за PIC, wiht или RS232 (FT8U232) или паралелен достъп, (FT8U245) CU

[Quote = benri22] Аз съм планира да направи проекта, тук съм: 1. Използването на PIC18F252 като MCU, за да се справят с комуникацията между PC и USB чип. 2. С помощта на Visual Basic 6.0, като прозорец на програмата за създаване на USB драйвера, Проблемът е, мога да направя по този начин? [/ Цитат], което някога съм виждате вашия проект в китайската книга, ако сте в Китай, моля се alook в книгата USB. използване на Visual Basic за изграждане на USB драйвера е невъзможно, ако използвате готови митнически контрол, за да комуникират чрез USB, това е възможно.

Здравейте, момчета Благодаря ви много за да отговори. Ще пусна момчета знаят какво съм направил за тези неща, VB, USB, PIC. benri22

Моля да ме уведомите, ако сте направили този проект. arkon

Здравейте, вие може да видите USB завърши и качване на изходния код на книгата вижте тук: http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=78090&highlight = ще намерите примери с визуалните основни и VC + + се надявам това да ви помогне: намигване: чао Пожар в кабела: SM2:

Е, това зависи до голяма степен, ако искате да го направя по трудния начин или по лесния начин. Най-лесният начин е да използвате FTDI чипове, няма протокол необходимите знания и виртуален драйвер COM порт е предвидено. За реални USB устройства, най-лесният начин е да отидете за клас HID. Фърмуерът може да се изисква, но водачът програмиране не се изисква, или с минимален. Недостатъкът е, че нивата на трансфер са ограничени до 0,5 Mbps, мисля. Ако имате нужда от потребителски USB устройство, вие също ще трябва да имат функция, USB Driver. За Windows, това би довело до DDK програмиране в win32 C. Това всичко зависи от това колко сте готови да се ангажират. BTW, вие трябва възел USB контролер от страна на устройството, освен ако не използвате FTDI чипове. Популярни микроконтролери USB интерфейс включват на кипариси тези и някои микрочип ОТП микроконтролери. Или можете да се откажете за самостоятелни възли контролери. Най-често срещаните избор Националната USBN9603 / 4 и Филип PDIUSBD11 / 2 серия.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back