Мога ли да използвам MOS кондензатор за прилагане на обезщетение?

W

walker5678

Guest
Аз съм на изработването на усилвател Оп, и аз искам да избират МОН кондензатор за изпълнение на кондензатор обезщетение, тъй като тя е по-голяма единица капацитет от метал кондензатор.Но аз не съм сигурен е, че е добра и дали е налице загриженост.С най-добри пожелания,
проходилка

Разбира се можете да използвате MOS кондензатор кондензатор за компенсиране

можете да го използвате
но има едно око на обхвата ч. ~

Да, разбира се можете да използвате един MOSCAP няма нищо лошо в това да го използвате.

При използване PMOS като кондензатор, тогава един терминал на кондензатор е портата и други терминал е nwell.Тъй като прикачен файл, показва, има ли паразитни R резистор?
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

walker5678 написа:

Аз съм на изработването на усилвател Оп, и аз искам да избират МОН кондензатор за изпълнение на кондензатор обезщетение, тъй като тя е по-голяма единица капацитет от метал кондензатор.
Но аз не съм сигурен е, че е добра и дали е налице загриженост.С най-добри пожелания,

проходилка

Разбира се, има лошо в това MOS обезщетение кондензатор
, тъй като неговата автобиография, по-нелинейност е вътре си оп

Ако вашият ОП е само за DC използване, това е безвреден, но ако за AC използва като аудио, Vedio, можете да получите THD лошо в нея

Alan_Nesta написа:

Разбира се, има лошо в това MOS обезщетение кондензатор

, тъй като неговата автобиография, по-нелинейност е вътре си опАко вашият ОП е само за DC използване, това е безвреден, но ако за AC използва като аудио, Vedio, можете да получите THD лошо в нея

Аз не означава стабилност, но AC характерен само като THD на аудио приложенияAdded след 25 секунди:Аз не означава стабилност, но AC характерен само като THD на аудио приложения

Да, C_V характеристики на MOS кондензатор не го прави подходящ за сигнал АС.Имам консултирал някои опит човек, и знаем, че нормално, ако искаме да се използват МОП кондензатор в прилагането променлив ток, ние трябва да добавите стъпка процеса за имплантиране П до канала, област под портата окис.Така капацитет ще бъде постоянна.

Искам да знам, ако има леярна имам този процес?
и имам този модел?

Както вече знаете, това не е стандартен стъпка процес.Например, аз съм с HHNEC .35 CMOS процес, и то само е модел метал кондензатор.Така че, ако ви е нужно MOS кондензатор, може би ще могат да се справят с леярна.

Да, можете.трябва да кондензатор Vgs> Vth, че при силна инверсия.Източникът и източване на кондензатор MOS е свързан.

обезщетение може да се постигне чрез използване на пасивни компоненти като резистор, кондензатор, inductor.this подобрява стабилността на затворена система за обратна връзка, чрез увеличаване на характеристики, а именно фаза марж, GM и т.н. по този начин ...
можем да използваме MOS кондензатор за обезщетение ...........

аз съм мисля, че е налице вреда използване на MOS капачка като compansation при условие, че AC трябва да се направи анализ на всички PVT

също така трябва да проверите мощност до последователност

то не е добро,

моля консултирайте се с Razavi книга страница 33

Да, можете.и се уверете, че едно пристанище на капачката (за свързване на насипно състояние) трябва да бъде свързан с VDD или GND.

Но капачката на Мос е стойността woul се променят с напрежение, защо не 2 табела горна граница?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back