Мога ли да добавям това ми PIC устройство, за да подкрепят ICSP?

E

ericmar

Guest
Здравейте всички, че е възможно за мен да комбинират съединение в http://www.olimex.com/dev/images/pic-pg1-sch.gif с моя снимка на устройството, така че мога да програмирате PIC директно ми? Имам серийна комуникация в първоначалното ми верига, така се означава, че ще трябва да споделят RS232 линия на предаване, когато комбинирате тази схема с първоначалното ми верига? Тя е посочено в http://www.olimex.com/dev/pdf/pic-pg1a.pdf , че MCLR не трябва да бъде пряко свързан с Vcc като програмист се опитват да се покачват MCLR да 13VDC, за да влезе в режим на програмиране. Така че Уот да направя, ако ми оригиналната верига свързва на MCLR директно към Vcc? **************** I'hv идея, но аз не съм сигурен дали това ще работи или не. Мислех си, че може би мога да добавите ключ или реле и всеки път, когато искам да направя ICSP, всичко, от което се нуждая, е да активирате ключа и включете верига ICSP. Дали съм на прав път? / **************** [Цвят = червен въпроси и отговори, обединени в един пост. Cluricaun [/ цвят] Благодаря много! Поздрави, Ерик

сигнал mclr няма да бъде проблем, който трябва да го conect да 5V чрез серия от 1N4148 диод + 1к резистор, така че когато присъстват 13V, диод блокира 13V поток Vcc, и можете да направите ICSP ... но ако имате нужда RS232 едновременно, това е друга история ....

[Quote = maneco] За сигнал mclr няма да бъде проблем, който трябва да го conect да 5V чрез серия от 1N4148 диод + 1к резистор, така че, когато 13V са налице, диод блокира 13V поток към VCC, и можете да направи ICSP ... но ако имате нужда от RS232 едновременно, това е друга история .... [/ цитат] Здравейте, Wat се U означава, от друга история, ако имам нужда от RS232 едновременно? На Wat ако план за спиране на всички операции, за които се предполага да бъдат обработвани от ми PIC устройството, когато аз ще правя ICSP? Като приложим ли е?

Това е възможно от използване ценерови диод. Zener диоди ще защити Програмиране PIC Иди режим. (Ограничено напрежение) Ако сте отворена верига можете да отидете на ICSP режим трябва да добавите 100 ома противник между RS232 и MCLR може да се наложи да се изключи захранването MAX232 преди отидете на режим ICSP

[Quote = metao] Това е възможно от използване ценерови диод. Zener диоди ще защити Програмиране PIC Иди режим. (Ограничено напрежение) Ако сте отворена верига можете да отидете на ICSP режим трябва да добавите 100 ома противник между RS232 и MCLR може да се наложи изключване MAX232 преди отидете ICSP режим [/ цитат] Защо въобще трябва да се изключи захранването MAX232?

Защо въобще трябва да се изключи захранването MAX232? [/ Цитат] Някъде издърпайте нагоре / надолу в MAX232 направи грешка (от напрежение разделени) в някои чувствителни верига. Но мисля, че тази схема на ICSP не е ефект

[Quote = maneco] За сигнал mclr няма да бъде проблем, който трябва да го conect да 5V чрез серия от 1N4148 диод + 1к резистор, така че, когато 13V са налице, диод блокира 13V поток към VCC, и можете да направи ICSP ... но ако имате нужда от RS232 едновременно, това е друга история .... [/ цитат] Как точно е 13V ще да тече? От къде на къде? Може да ме научи как да свържете тези, които са 1N4148 и какво стойност на резистори, ми е необходимо за връзката? Благодаря!

[Quote = metao] Това е възможно от използване ценерови диод. Zener диоди ще защити Програмиране PIC Иди режим. (Ограничено напрежение) Ако сте отворена верига можете да отидете на ICSP режим трябва да добавите 100 ома противник между RS232 и MCLR може да се наложи изключване MAX232 преди отидете ICSP режим [/ цитат] Аз не разбирам Ур диаграма. И защо трябва да се добавят 100 ома противник между RS232 и MCLR? Кой ПИН на RS232 U означава? Забележете, че има само един щифт, който се свързва с TXD на RS232, така Уот се случи, ако веригата не се експлоатира под режим ICSP и има някои данни, които да бъдат прехвърлени на ПОК? Ще данните да се прехвърлят правилно на PIC или ще доведе до известна загуба на данни, поради споделянето щифт на TXD? Благодаря много!

Аз не разбирам Ур диаграма. И защо трябва да се добавят 100 ома противник между RS232 и MCLR? Кой ПИН на RS232 U означава? [/ Цитат] R 100 ома за пределно допустимите ток (VPP 13V) поток да gound. ако не добавите този R може да увреди вашето Сарайска пристанище от над текущата. 8)
Забележете, че има само един щифт, който се свързва с TXD на RS232, така Уот се случи, ако веригата не се експлоатира под режим ICSP и има някои данни, които да бъдат прехвърлени на ПОК? Ще данните да се прехвърлят правилно на PIC или ще доведе до известна загуба на данни, поради споделянето щифт на TXD? [/ Цитат] Аз не съм сигурен. Но мисля, че е ОК, защото Serial верига ICSP не се извлече много ток, за да спадне напрежението. : Roll:

ОК ли е да се свържете с верига с ICSP верига през цялото време, освен, че PGM/RB3 и TXD линия, не са свързани, когато веригата е включен? I'hv е мислене с помощта на реле за отворен цикъл на PGM/RB3 и TXD линия, по време на нормална експлоатация (т.е. устройството е включено) и късо съединение тях, когато то е в режим ICSP. Ако това може да работи, след това ICSP може само да се направи, когато устройството е изключено. Ние мога ICSP, когато оригиналната схема е, че съм прав?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back