Множествена FM трансмитери и един приемник???

E

enggashar

Guest
(upto 4) FM transmitters
of the same frequency and recieve the transmission of all of them on a FM single reciever
?

Възможно ли е да има няколко
(до 4) FM предавател
на същата честота и получаване на предаване на всички от тях на един FM приемник?

Моля да ми помогне в тази насока.
Също така да ме уведомите, ако там е кой да е заместник разтвор.
Благодарности
Ashar Ахмед

Ако предавателите са активни по различно време, така че само един е предаване по всяко време, тогава да.

Частта RF на FM приемник е почти винаги е ограничаване на усилвател, така че най-големият приемания сигнал чрез стане и по-ниски захранва заглушаване сигнали се ножици.Ако jammers са подобни на власт с основните сигнал, вие получавате боклука.Ако jammers са по-ниски в сила на основните сигнали, те са пренебрегнати.

Благодаря г-н Biff44, но може да поеме и от вашата теория, че ако сложа 3 предавател и 1 приемник, и само една TX, които предават данни ще се качват на RX.другите две TX, въпреки че не се захранва орех предаване няма да унищожи данните на този, който се предава?

Ако предавател гасенето немодулиран превозвач е значително по-силна в приемника тогава по-слаба сигнал извършване данни, тогава приемникът ще произвеждат само мълчание.

[цитирам = "throwaway18"] Ако предавател гасенето немодулиран превозвач е значително по-силна в приемника тогава по-слаба сигнал извършване данни, тогава приемникът ще произвеждат само мълчание. [/ цитат]

Това е вярно за ограничаване на AMP - дискриминатора основава детектори.Ако не е налице припокриване на честотния спектър на всяко приемо obfuscating предаваните данни, на теория би могло да бъде възможно да се установи дори ако те се предава сигнал в същото време и на същото носеща честота.Но аз мисля, FM не е изгодно за такова използване.

Цитат:

на теория би могло да бъде възможно да се открият, дори ако те се предава сигнал в същото време и на същото носеща честота.

Е, той каза, че "една и съща честота".Вие ще трябва да модулират 3 превозвачи с някаква правоъгълна модулация, от които ФМ не е един.

Ти не ме разбра правилно - английски език не ми е роден език.

Това не е нищо общо с прилежащите канали ако превозвачите са същите, аз съм не възнамерява подход честота, свързани с разделянето на превозвача, но за модулиране на честота, която идва да VCO на FM радиоприемник, че блокирането приемник с няколко вата в мили означава приемник не е добро.

Модулиране RF честотата, с задължително ще ни даде много на хармоници, групирани около превозвач.
Ако всеки приемника ще се модулира с различна честота задължително (модулиране на честота) за същата носеща честота, сумата от спектъра ще бъде nonoverlapped спектър от сумата на всички сигнали - ни позволява unabmoguosly откриване модулиране теорема, тъй като те ще бъдат разделени.Условието за избор на модулиране на задължително честоти - теорема и тяхното значение за прием хармоници (да кажем до 2-ри), не трябва да се равняват на една за всяка др.Хипотетичен приемник (разбира се TX и RX трябва да бъде контролирана кристал) да отделя тези хармоници - това може да бъде например множествена PLL, работещ в АКО, работещи в честотните диапазони строг тесен така че няма заключване на съсед честота ще се случи.

Така Ортогоналност е в модулиране на честотата не е превозвач.

Честотата компонент на FM сигнал носят задължително вълна ще има фаза ограничаване на шума колко близко един до друг на compoents може да бъде.

Там ще се интермодулация между честотата компоненти в приемника.Intermod продукти, 30 или 40 db надолу ще унищожи слаби сигнали данни.

В PLL ще отнеме много време за заключване и отключване ограничаване на скорост на данните.

Ако модулират с превключване между немодулиран превозвач и FM сигнал носят задължително вълна след това мисля, че ще генерира честотата компоненти на върха на други предавания при превключване между държавите, така че трябва да се ограничи размерът малко.

Бих трябва да направим много математика да смятат, че това в детайли, но мисля, че това ще работи много по-лошо, отколкото чрез честотно деление.

throwaway18, както можете да видите по-горе вече споменах - "на теория" и "не-изгодна".

Ако този подход може да бъде достатъчно fesible - FM вече да бъде в място като премиер модулация за CDMA.

Но това не е и аз не твърдя обратното.

С уважение

В теорията, ако те излъчват Сам програма в същото време и със същата честота като единна мрежа честота е възможно.Но координация на практика е невъзможно.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back