Много ниски разчесвам PSU за УВ усилвател

Z

z9u2k

Guest
Привет,

Аз
съм в търсене на много ниско разчесвам захранване, за микро-волтов диапазон усилвател.

Това е висока печалба усилвател (около 50 db) за да се разширят един ~ 30uV сигнала, работещи от 4.5V-6V захранване.Търся за дизайн, който няма да се въведе шума на моя сигнал поради rippling.

Моята идея е текущата батерия с линеен регулатор, с проста капацитивно множител, но тази идея има своите недостатъци.

Най-удобно решение за моята молба ще бъде DC / DC стъпка нагоре преобразувател (нещо по реда на MAX1676), но тъй като това е смяна на регулатора, че ще се въведат прекалено много rippling.Освен ако не е начин за гладкото това е достатъчно?

Всички статии съм срещани досега са аудио-ориентиран, с ниво на сигнала на десетки или стотици Мили-волта.

Може ли някой точка ме или предполагат, дизайн, който е подходящ за моята напрежение нива?

Благодарности!

Линейни регулатор е основно добра идея, допълнително филтриране може да се смислено.Не трябва обаче смятат други смущения pathes от захранващото напрежение, когато се занимават с UV сигнали, особено земята петелки и индуктивна прикачване.

Както ти каза, за смяна на борда на регулатора
на намеса може да бъде трудно да се потисне, толкова е по-лесно, ако можете да ги избягват.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back