Минимизирането на ЕМП в PWM-DC Motor

H

hshah8970

Guest
Здравейте на всички. Аз работа с DC мотор чрез сигнал PWM, но аз съм изправен пред проблем по отношение на обратно ЕМП генерирани от двигателя DC. В идеалния случай, аз искам обратно елиминира ЕМП. В момента, когато се свържете осцилоскоп през двигателя, аз намирам, че напрежението в двигателя никога не достига нула. Когато PWM форма на сигнала е ниско, двигателят продължава да се движи и ние получаваме четене на гърба ЕМП на осцилоскоп. Има ли някакъв начин, по който мога да се сведе до минимум гърба EMF, че вълната на сигнала през двигателя прилича на нормална високо-ниско PWM сигнал? Аз съм закрепване на изображението, за ваше сведение. Горната форма на сигнала е това, което наблюдаваме през двигателя. Забележете как тя никога не достига нула (нула е маркиран със стрелка, означен с "1" на ляво) като има предвид, че вълната на сигнала приложни се показва под него, която достига до нула, като тя трябва да (стрелката етикетирани '2 'марки нула за тази вълна). PS Аз също ще оценят предложения за премахване на тези напрежение шпайкове.

Защо се опасява, че напрежението не отидете до нула? Това не оказва влияние върху работата на двигателя от сигнала PWM. Шиповете вероятно може да бъде намален от малък кондензатор (да речем 0.01uF) през изхода на усилвателя.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back