Микроконтролери използва MAX187 като ADC

Y

yousafzai82

Guest
Здравейте всички Аз съм с MAX187 като ADC и да го свържете серийно с компютър по RS232. Аз уча си фиш. Нищо не се споменава за кодиране. Може ли някой да потвърди, какво да кажем за кодиране на ADC?

Hii yousafzai82, на първо място трябва да знаете серийна комуникация, разделени в 2 начина: 1. Sychnronous (означава часовник на предавателя и приемника са същите) 2. Asychronous (означава часовник на предавателя и приемника са различни) От листа с данни на MAX 187, можете да видите, за да прочетете това устройство с помощта на sychronous сериен и то е трижилен устройство (CS, SCLK и DOut) Мисля, че не е възможно директно свързан към сериен PC, доколкото знам PC комуникация е UART (Universal Asyhncronous приемник предавател). Така че решението може би използването на микро-, за да получите данни от максимум 187 и да го изпратите към компютър с помощта на микроконтролер твърде. Надявам се това помощ.

хай the_ballistic може ли да обясни малко по-сложно, как да използват микро? Също така да ми кажете за кодиране ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back