Методи за защита TTL линия

R

rellutzu

Guest
Здравейте всички! Аз съм в момента работи на защитна схема за PXI интерфейс и имам нужда от под / верига overvoltge защита за линии TTL Dio. Аз съм отворен за предложения / коментари или линкове към свързаните с тях бележки за кандидатстване! С най-добри пожелания!

rellutzu, обща METHODE е да направите следното: Свързване на Шотки диод от принос към земята (Анодни Goes до земята). Това предпазва от негативните преходни ~ Connnect Шотки диод от принос към Vcc (катод отива към Vcc). Това предпазва от положителен преходни. Поздрави, Крал

Здравейте, относно използването на опто-изолатори? Мислили ли сте за тях.

Optoisolators са друг много ефикасен начин за защита на цифрови входа (не само TTL) .. Те са често използвани в индустриални приложения, като най-надеждна защита, която осигурява не само галванична изолация между двете страни (без земята проблеми контур), но пренапрежение и пренапрежение и късо съединение, твърде .. Няколко съвета за това как да ги използвате можете да намерите тук: http://www.ee.ttu.edu/lab/robot/opto.htm С уважение, IanP

Аз съм се чудех дали това може да стане за една IC? [Цитат = archiees Здравей, относно използването на опто-изолатори? Мислили ли сте за тях. [/ Цитат]

Здравейте, аз не мисля, че опто изолация може да стане с един чип. веригата за него е доста проста. макар че не съм сигурен. се надявам, тя помага. пожелания, mengghee

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back