Местоположение на Freewheel диод

J

jbarrett

Guest
В момента работя по проект за контрол на скоростта на моторните превозни DC с PWM.Това е за автомобилно приложение, и ще бъде високо страна диск.Моята дилема е мястото, където да се намери свободно движение "диод в моя проект.Разстоянието от администратора на моторни може да бъде 10 фута или по-дълго.От изследвания аз открих, че е диод по правило се пускат повече или по-малко в моторното терминали, както и в (А) на приложените схеми.За простота, щеше ли да бъде приемлив за мястото на диод на MOSFET, както и в (Б)?Имам чувството, че това ще бъде по-лесно на MOSFET, като тел индуктивност може да бъде голям.Моторното равенства приблизително 15 А най-12V, жични и ще бъде с 10 габарити.

Благодаря предварително за всяка помощ!

Джеръми

В диод трябва да се поставят най-близо до MOSFET е възможно.Трябва да се защити MOSFET от шипове, които ще бъдат произведени от окабеляване индуктивност, ако диод е поставен далеч от MOSFET.

Допълнителните индуктивност, която е добавена от тел просто добавя към моторното индуктивност, така че от тази гледна точка, това няма значение (то има значение за ЕПИ да поддържа връзки кратко).Въпреки, че телта индуктивност може да бъде значително да причини големи шпайкове да направи MOSFET се провалят, ще бъде нищожен в сравнение с тази на двигателя.
Но дори и ако тя не е незначителен в сравнение с индуктивност на мотора, че няма да предизвиква никакви отрицателни резултати, обратното: по-голямата индуктивност ще доведе до по-ниски текущи пулсации.Всъщност, понякога допълнително индуктор се добавя в серията с мотора, с цел да се намалят настоящите пулсации, особено ако моторното има много ниска индуктивност.
Това споразумение предполага веднага диод, че трябва да бъде поставен в близост до MOSFET.

Благодаря за помощта!Моят мислене е по същата линия, но аз исках някои други мнения за да се увери не бях далеч.

Джеръми

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back