Максимален OP AMP входното напрежение

D

dirace

Guest
Привет
Как мога да определя какво е максималното напрежение, че Opamp могат да издържат regardles изходното напрежение?
Искам да направя едно Tha етап вход може да побере до / - 50 волта
Не знам какво да търся в Datasheets

Благодаря предварително

dirace написа:

Не знам какво да търся в Datasheets

Не Не мога да използвам напрежение делител преди.
Ще използвам /-5V захранване, не се отрази на Вин Макс Opamp, че може да устои?

dirace написа:

Не Не мога да използвам напрежение делител преди.

Ще използвам /-5V захранване, не се отрази на Вин Макс Opamp, че може да устои?

Последен въпрос
Възможно ли е да са /-50V Вин с не повече от / - 5V захранване?

dirace написа:

Последен въпрос

Възможно ли е да са /-50V Вин с не повече от / - 5V захранване?

Аз не искате да разширят сигнала Искам да понижи категорията на това.
Сега искам да знам дали това е възможно
1.To употреба / - 5V захранване с Opamp
2.Имам един входен сигнал / - 50V е понижаване без изкривяване или destroing на Opamp.

Възможно ли е?

Благодарности

С Намаляване на мащаба Предполагам, че вие сте, които искат да се намали входен сигнал към някои по-ниска стойност.За да направите това просто използвайте напрежение на мрежата разделител.като 10:1, че ще намали вашия сигнал до -5V от -50V.
Тя няма да въвеждат никакви шум, тъй като е пасивна.ИТ, ще промени съотношението сигнал
/ шум все пак.

За да се запази или да се опитвате да се запази съотношението сигнал
/ шум

Можете да използвате инвертиращ усилвател с вход резистор, че е 10x резистора обратна връзка можете да приложите на -50V входния сигнал на входа резистор.
Чрез използване на инвертиращ усилвател сте пускането на виртуална земята по - въвеждане на OP AMP това ще предотврати overvolting приноса към OP AMP.
Това обаче ще обърнете сигнал.ако това е проблем да използвате друг инвертиращ усилвател с единство печалба.Това ще възстанови отношенията фаза на въвеждане.

dirace написа:

Аз не искате да разширят сигнала Искам да понижи категорията на това.

Сега искам да знам дали това е възможно

1.To употреба / - 5V захранване с Opamp

2.
Имам един входен сигнал / - 50V е понижаване без изкривяване или destroing на Opamp.Възможно ли е?

Не, не можете да приложите повече от DC напрежение biasing необходими за opamp.sice на 741 IC е maxinum biasing напрежение е -15v.if ф се прилагат повече от това напрежение в I / P. opamp стане saturated.you не могат да получат повече от наситените напрежение.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back