МОЛЯ ПОМОЩ !!!!!!

C

cajun4417

Guest
Аз съм се опитва да изгради електрозахранване, че има входно напрежение на 120V AC и изходното напрежение на 3V DC и още 3 в 6V DC, 9V DC и DC 12V.Аз знам, че имат нужда от трансформатор, но аз не съм сигурен какъв размер.Мисля, че трябва диод и резистор, но отново не съм сигурен какъв размер.Ако е възможно някой да ми помогне с материали и изчисленията за това как да намерите правилните ценности.Благодаря.

Скъп,

Размерът зависи от трансформатор Power Dissipation (V * I) във всички напрежения.

Трябва да се изчисли общата мощност разсейване на всички изходи и изберете трансформатор.

Преди да се използва резистор Divider, мисля, че за по-добра конфигурация трябва да се използва

Regulators.For Долна Power Dissipation можете да използвате трансформатор с 120 V

AC входа и два (13V) & (8V) outputs.after, че можете да използвате 2 диоди и кондензатори 2

и използването на изходното напрежение 13V раздел за 12V & 9V Regulators.and продукция

8V на секция за 6V & един 3V Regulators.after, че трябва да се свържат всички изходи

основания заедно.

Успех.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back