Лъчиста емисии от кварц

I

iules

Guest
Здравейте момчета,

Аз съм нов тук и аз искам вашето предложение за решаване на проблема, излъчена на емисиите това е afflicting устройство, аз съм на работа.
Аз съм пред високи радиационни емисии от кварц работи при честота 20 MHz (провери дали кварц е емитер с помощта на специално обучени антена), както и честотата на устройство "свръх-излъчва" е на 160 MHz.Опитах се увеличава стойността на кондензатори, свързани с кварц, както за изглаждане се покачва, но, както изглежда, той не е работил, както аз исках.Има ли друг трик мога да разчитам на (помисли, че аз три пъти Tha кондензатори стойност, без да засягат устройството функционалност)?

Мислите ли, че биха могли да работят, ако продължи да се увеличава стойността на кондензатори?Ами ако се поставя една лента емисии абсорбатор над компонент?Какво мислиш, че може да бъде икономически най-ефективното решение?

Благодаря предварително за вашите предложения!

Джулио

Вашият говори на кварц, а не кварцов осцилатор?Наблюденията звучи много малко вероятно в няколко отношения:
- Кварцов осцилатор съответно веригата няма да се появи дори и хармоници, освен ако е генератор, работещ в много необичайна (или "дефектен") начин
- За шофиране нивото на осцилатор схема трябва да бъдат контролирани по такъв начин, че не високите хармоници цел може да се наблюдава в най-добрия малък размер на 3-тия.

Бих скоро се очаква друг източник на радиация.Но можете да проверите на кварц Waveform да се провери, дали това е експлоатирани редовно.Ако емисията е причинен от осцилатора схема, можете да се опитат да намалят нивото устройство, например чрез включване на поредица резистор на осцилатор продукция, вижте общите предложения верига от кристал продавачи.

Здравейте и благодаря за вашия отговор,

Признавам, съм била доста приблизителен в първото ми обяснение ...производство на кварцови емисии една DSP, която използва 20 MHz честота за нейните цели (PLL основен принос аз предполагам).Така че аз признават кварц не трябва да изпускат нищо друго, освен тона на 20 MHz, но като част PLL е интегриран в DSP, единственото, което мога да работя върху себе си е кварц и електроника, нали?

С "домашно" Setup (спектрален анализатор и антена) видях, че като средство за увеличаване на натоварването капацитет аз намаляване на емисиите (около 7/8 DBM), докато за същия вариант не е бил открит, когато се извършва изпитването, по надлежния anechoic камера.

Надявам се, че обяснява малко повече, така или иначе благодаря предварително за Вашия отговор

Така радиация трябва да се очаква да бъде напълно произхожда от DSP (предполагам, че като се използват 160 MHz ядро).Смяна на веригата кристал не променя нищо, ще трябва да се грижи за захранване DSP филтриране, обходен капачки, земята оформление.Ако това е с помощта на databus или periherals работи при висока скорост на данните, те могат да бъдат част от проблема.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back