Литиева батерия - мощност

A

Audette

Guest
Имам въпрос за батерии и колко енергия се съхранява. Търся използване на литиева батерия за преносим инструмент - два избора, имам 14.8V 4.4Ah или 11.1V 4.4Ah. Напрежения, с които работя, са 5V и 3.3V и обикновено инструментът ще използва около 400-500mA при нормални условия на употреба. Моят въпрос е, дали напрежението да има ефект върху това, колко цикъла ми батерията може да мине през? Някой веднъж каза напрежение ме прави много малка разлика на енергия в батериите и че това е Ah спецификация, че въпросите. Обаче, никога не съм наистина подходящо обяснение защо това е така и аз съм все още объркани дали това е така. Надявах се, моят инструмент трябва да бъде в състояние да цикъл около 200 повторения, с помощта на 14.8V 4.4Ah батерия. Как ще бъдат засегнати, ако отида в 11.1V 4.4Ah батерия - или дори по-ниско напрежение, но същото Ah. Благодаря предварително

Той е ватови време не Ампер Часа, които имат значение. Ват часа = енергия. Така че, ако използвате смяна на регулаторните органи, 14.8V батерия ще продължи по-дълго от 11.1V. Броят на циклите не зависи от напрежението. Разликата е само, че 11.1V разполага с 3 клетки, 14.8V разполага с 4 клетки. Трябва да се определи как токът се разделя между 5V и 3.3V, за да се изчисли колко дълго ще издържи батерията. Работа на силата и може да поеме 80% ефективност за импулсен регулатор. Кийт.

Когато се прави изчисляване мощността на батерията, Аз не се използва вата часа - но Amphours. Ако това се промени? Използвал съм една формула, която изчислява текущата X време - да се добавят 20% допълнително за ефективност 80% и да си разделят стойността ма батерия от резултата. Това, мислех, че е броят на циклите. Това, обаче, не се вземат предвид напрежението на всички. Трябва ли да се замени тази с, ток х напрежение х време? [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post добавено в 10:13 -------- Предишна публикация е в 10:13 ---------- [/SIZE] [/COLOR] Когато се прави изчисляване мощността на батерията, Аз не се използва ват час - но Amphours. Ако това се промени? Използвал съм една формула, която изчислява текущата X време - да се добавят 20% допълнително за ефективност 80% и да си разделят стойността ма батерия от резултата. Това, мислех, че е броят на циклите. Това, обаче, не се вземат предвид напрежението на всички. Трябва ли да се да заместят това, сегашното напрежение X X време?

Трябва да се вземат предвид напрежението, за да получите мощност (и енергия). Мощност = волта X ампера. Усилвателя часа са добре, ако знаете, че си схема заема определена тока и напрежението е фиксиран. Ако започнете да се променя напрежението и веригата използва импулсен регулатор, тогава тока също ще се променят, така че трябва да вземе под внимание това. При използване на ток / време / напрежение и се добавят 80% ефективност, което трябва да се свърши с един период от време, че веригата ще продължи с едно зареждане. Като пример, ако си схема има 5V най-1A приемате 5V. 80% ефективност на регулатора ще отнеме, 6.25W да генерира 5V (не 6W, колкото си мислите). Ако сте го генерира от 14.8V батерията, след това 6.25W работи както четиристотин двадесет и два милионаmA,. Така че, си 4.4Ah батерия ще издържи 10.4 часа. Ако отново направи изчисление с 11.1V батерия ще вземеш петстотин шейсет и три милиарда ma и така, че батерията само ще продължи 7,8 часа. Броят на циклите батерия ще издържи, зависи от марката и качеството на батерията, но обикновено е 500 до 1000 пълни цикъла. С LiIon частични разряди не са склонни да намали живота, много, така, 1000 половина зауствания вероятно е еквивалентно на 500 пълни зареждания по отношение на батерията живот. Кийт

Благодарим Ви за подробния отговор на въпроса си Кийт. Можете ли да моля потвърдете следното изчисление, въз основа на това, което каза, но промяна, за да се включи в работен режим. 5V линия, на 0.3A заедно с 80% ефективност изисква 1.88W. 3.3V линии, 0.3a, заедно с 80% ефективност изисква 1.24W. 5V линия ще бъде използвана в продължение на 30 секунди и 3.3V за 60 секунди за всяко вземане на проби цикъл. Така че, ако смятаме, че на един цикъл шейсет милиона секунди, вата, използвани през това време, 5V линия = 1.88 * (30/60) = 0.94 3.3V линии = 1,24 * (60/60) = 1,24 Следователно общата мощност, необходим за 60 секунди = 0.94 + 1.24 = 2.18 Ако батерията е 14.8V, 4.4Ah батерия, на AVG ток от батерията използва = 2.18W/14.8V = 150mA Затова броя на часовете на батерията ще издържи = 4400mAh/150mA = 29 часа Мога ли тогава превръщане на тази до броя на циклите с думите = 29 * 60 * 60 (конвертирате в секунда) / 60 (време за вземане на проба цикъл) = 1,740 Затова мога да се предположи, че в най-добрия случай батерията ще ми даде 1740 на 60second цикъла?

Вие изчисления са глоба до 29 часа. Следващата малко всъщност е вярна, но сложен начин от 29 часа до 1740 минути. Да се ​​изчисли до секунди, след това да го конвертирате обратно минути (* 60/60), но отговорът е правилен. Циклите тук не са да се бърка с живота на батерията, т.е. броя на цикъла на зареждане / разреждане, преди батерията да държи такса добре и се нуждае от подмяна с нов. Това обикновено е 500 до 1000 цикъла на зареждане / разреждане. Кийт.

Благодаря. Сега ще получите батерията и тест и да видим как точно изчисление е :)

Затова мога да се предположи, че в най-добрия случай батерията ще ми даде 1740 на 60second цикъла?
g.gif

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back