Линейни диференциални уравнения Решаване на използване на opamp

R

RollingEEE

Guest
Здравейте, може ли да ми помогне. Дай ми едно съединение диаграма използва opamps и пасивни елементи да разрешите за V (T) г ³ V / DT ³ + 2 г ² V / DT ² - 4 DV / DT + 2V = U (T), където на напрежението U (T) е дадена, макар и някои генератор . начални условия: V (T = 0) = 0; DV (T = 0) / DT = -2 г ² V / DT ² = 3, т = 0

Може би можете да трансформирате този път домейни диференциално уравнение на Лаплас и домейн, за да се получи функция на система за трансфер, т.е.. U (и) / V (и) = а ^ 3 +2 ^ 2-4s 2. Сега, задача, която трябва да извърши, е да се изработи система, която да реализира този TF avtive вериги. С най-добри пожелания! - Сан

може ли да ми дадете пример / настойнически за прилагане на такава верига?

urself намерите учебник линеен анализ ciruit

вие трябва да направите интегратор, пепелянка, изваждане на вериги от opamps.

[Цитат = leohart намерите urself линеен анализ учебник ciruit [/ цитат] ха ха много смешно, имам Hayt Kemmerly Дърбин, Boylstad, Кофлин и Driscol

Мисля, че трябва да го направя с интегратори, тъй като подразделения са без причинно-следствена (т.е. не може да изчисли производната в реално време). Ако можете да настроите първоначалните условия, и има 3 интегратори, то изглежда, че трябва да бъдат постижими. Вие трябва да изглежда на някои книги на аналогови компютри

Намерете нещо за аналогови компютри. Това е една много стара история и е добре позната в 60-те години.

трябва да направи реализацията на държавната пространство на този диференциалното уравнение. С неговата relization можете да реализирате го използвате само интегратори, добавки и обръщане усилватели. Това е всичко. Аз ви изпращам кратки бележки за аналогови изчисляване. Аз препоръчвам една книга за повече insigth на тази тема. Книгата е линейна системи от Kailath.

един от аналогова техника филтър е държавна уравнение, което може да се осъществява чрез използване на opamp, но трябва да се превръщат уравнение на турне в уравнението на държавните пространство, мисля, че

смяна на кондензатор верига може лесно abtain тази функция.

хей вземе Лаплас трансформира на уравнението ... Вие ще получите и уравнение на домейн ... това eqation ф напишете в STD за N изготвя coressponding пасивен компонент като кондензатор за 1/s...etc Вие ще получите идея за това как изглежда като верига ..

ах, как мога да сваля тази книга, аз съм се интересуват от идеята за аналогови изчисляване ...

Просто кликнете върху "огледало".

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back