Лесно препрограмиране на PIC18F в областта

J

JFDuval

Guest
Привет,

Аз
съм в момента developping един продукт, който ще се използва от хора, които не са много добре с технологията.Моят compagny искам тези клиенти, за да може да reprogram на устройството, ако ще правим актуализация на софтуера.

Аз
съм мислене на използване сериен (RS-232) bootloader на светкавицата, но изглежда, че това решение е твърде сложна за много хора.

Идеалното решение за compagny ще бъде да се изпрати една малка SD карта с новия фърмуер и просто да се замени стария.Не мисля, че това
е реалистична за продукт, който трябва да бъдат готови за пазара след няколко месеца ...

Значи, аз
съм готови тона чуя вашите препоръки,

Може би новата функция на PICKIT2 програмист е разтвор.Тя може да се съхранява всеки нов фърмуер в рамките на EEPROM програматор и с помощта на 5V захранване (или USB порт на разположение и могат да доставят 5V) и свързване чрез ICSP с прилагането верига PIC ги без компютър.PICKIT2 е лека, лесна за употреба, евтини и програми за 18F серии.Проверете микрочип сайт, PICKIT2 User's Guide.

Благодарение rkodaira,

Аз
ще го гледам.

Аз
съм все още отворен за всякакви други предложения.

В малка PIC bootloader работи с най-18F и RS232
http://www.etc.ugal.ro/cchiculita/software/picbootloader.htm

Ако SD достъпът е твърде дълъг за вашата развитие график можете да отидете на EEPROM начин:
резервен EEPROM гнездо авто натоварване на фърмуера, ако EEPROM присъства ....

Ако вашият 18F може да бъде USB поддръжка, която може да има USB bootloader вътре.
Хората ще изтегли нов фърмуер модернизация ап
Всеки, използвайки уеб браузър USB кабел може да надстроите, дори и хора с лаптопи, без сериен порт.
( по-ниска цена борда: USB женски конектор е най-ниска цена, отколкото SD един)
С уважение

SC / MP написа:

Ако SD достъпът е твърде дълъг за вашата развитие график можете да отидете на EEPROM начин:

резервен EEPROM гнездо авто натоварване на фърмуера, ако EEPROM присъства ....Ако вашият 18F може да бъде USB поддръжка, която може да има USB bootloader вътре.

Хората ще изтегли нов фърмуер модернизация ап

Всеки, използвайки уеб браузър USB кабел може да надстроите, дори и хора с лаптопи, без сериен порт.

( по-ниска цена борда: USB женски конектор е най-ниска цена, отколкото SD един)

С уважение

JFDuval написа:

Привет,Аз съм в момента developping един продукт, който ще се използва от хора, които не са много добре с технологията.
Моят compagny искам тези клиенти, за да може да reprogram на устройството, ако ще правим актуализация на софтуера.Аз съм мислене на използване сериен (RS-232) bootloader на светкавицата, но изглежда, че това решение е твърде сложна за много хора.Идеалното решение за compagny ще бъде да се изпрати една малка SD карта с новия фърмуер и просто да се замени стария.
Не мисля, че това е реалистична за продукт, който трябва да бъдат готови за пазара след няколко месеца ...Значи, аз съм готови тона чуя вашите препоръки,

Можете също така да погледнете на YouTube видео видите колко лесно е да се използва Програмист-към-Go функция:ВръзкаПовече информация за продукта, са на разположение на адрес:
http://www.auelectronics.com/products/system/bb0703.html
http://www.auelectronics.com/System-PICkit2.htm

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back