Лаборатория схематичен нужда от захранване

D

drabos

Guest
Здравейте, искам да се изгради лаборатория захранване. С CV / CC функция, -30 .. 30 V, макс. 5 А Някой schamatic за това? Или някой този тип на проекта?

Сега, аз имам един трансформатор 220V/12V. Аз желая да се изгради с 0 .. 30V захранване. Имате ли някаква идея? Или просто изгради 0 .. 15 V захранване?

Можете да направите стъпка нагоре конвертор. Тя също може да даде отрицателно напрежение. Но това ще изисква различен подход, за да го проектираме. Switching PSU е по-добре да се извърши с μC. Има няколко IC за тази цел, и всичко, което трябва да постави извън една или две намотки, някои резистори, кондензатори и външни превключване на транзистора. Изходно напрежение се контролира чрез делител на напрежение (изходното напрежение е разделена и в сравнение с вътрешен референтен, и след това да го коригира честотата на превключване, за да се компенсират на напрежението differece). Ефективността е между 70 и 80%. Ето един начин да го направя.

Това зависи от това как се чувстваш за това .. Ако имате нужда от захранване бих употреба LM317 или L200 - регулируемо напрежение regulastors - за производство на регулиране на изходното напрежение и LM7805 и LM7812 фиксирани регулаторите да произвежда фиксирани 5 V и +12 V изход напрежения, които доста често може да се наложи за дигитален или аналогова верига .. виж картинката по-долу .. Всички тези напрежение регулатори могат да споделят общи токоизправител мост и изглаждане кондензатор .. В края на краищата, вие имате само една вторична намотка, която е 12VAC .. С уважение, IanP

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back