Коя е най-подходящ Microcontroller

P

pappu_sam

Guest
Здравейте всички, IAM в една мисъл на проектиране на един продукт, който ще съдържа GLCD, клавиатура, SD / MMC карта ..... което е най-подходящ микроконтролер да използвате всичко това ...? моля ви кажете ми ....

те са много MCU подходящи за това приложение, като atmega128 за пример. трябва да даде повече подробности (КБ на флаш и т.н.)

ако търсите за развитие на борда, за да започнете microstick проекта микрочип могат да бъдат полезни за dsPIC33F и PIC24H развитие съвет [/URL] [URL = http://www.youtube.com/watch?v=jiHNhTFNC9U] YouTube - Microchip Microstick Преглед [/URL] има на борда програмист и заглавието да се свърже breadboard за вашите собствени вериги

Няма достатъчно данни ... Трябва да се помисли, какви са другите неща, които искате да се намесвам като GSM модем, GPS, i2c eeproms. Какъв ще бъде размера на код? Какво е работното напрежение и мощност, тя може да се консумира?

thnaks за вашите отговори приятели .. моята продукт ще се използва SPI, мощност ще бъде 4-5V ...

ми продукт ще се използва SPI, мощност ще бъде 4-5V
това е твърде неясна, всички mcus подкрепа SPI и повечето работят на напрежение, публикувани от вас ... , който трябва да бъде по-конкретен, да публикуваме повече подробности на вашия "продукт", прогнозни разходи. Били ли сте разработи код за вашия "продукт"?? Ако отговорът е да, то какъв език / развитие на системата, който сте използвали?? Какъв е размера на компилиран код?

Скъпи arbj, аз използвах PIC18F4620-рано, за да се разработи продукт, които се използва за четене на данни от SD / MMC и показване на GLCD и магазини TXT файл, които сме написали на GLCD .... Бях strucked взаимодействие с SD / MMC с PIC18F4620 ... Мислех, че за смяна ми MCU ...

Аз използват 18F4620 за взаимодействие с MicroSD карта, и аз нямам никакви проблеми с него. Проблемът не е с MCU, но по-скоро с хардуер или софтуер, който използвате. Повечето проблеми с SD карти обикновено се случват поради неправилно преобразуване на нивото на сигнала / работа.

Microchip Explorer 16 Development Kit (за PIC24 dsPIC и PIC32 MCUs) 16 Развитие съвет [/URL] има борд на SD карта дъщеря - да имат поглед към "PICtail ™ Дъщерята съвет за SD ™ и MMC карти" за веригата Съвет за SD и MMC [/URL]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back