I havent опитвали M БАЗОВИЯ още, но и на всички останали Направих опит; I
би казал, че Снимка Основни Pro е най-добрият.
Въпреки това, PBPro наръчника е ужасна за начинаещи.
Трябва да закупите отделно picbasic книга
за да извлечете максимума от това основно компилатор.IE
"" Програмиране на PIC Microcontrollers с PICBASIC ""
Всичко това допринася до мускулест цена маркер, но в крайна сметка,
Вие ще имате няколко съжалява, ако има такива.
PicBasic Pro (Melabs) от Melabs, но е по-скъпо.
PicBasic Pro (Melabs) с Microcode Студио Плюс е едно добро решение.
Можете да генерирате код по-бързо време.
PicBasic Pro от Melabs не е Quickbasic или Visualbasic подобни.
Когато Вие сте начинаещи, а след това използвайте С (Ansi-C).Това е добре за
преносими код.Той е най-добрия начин, когато трябва да работят късно
с друг контролер (AVR, MCS-51, M16C ,.....).
Ами то зависи ...
Ако Вие сте начинаещ мисля ПК проформа или ПК плюс са доста равностойни
Ако искате лесен за натрупване Apps компилатор (като VB за PC), с много вградени функции след това изберете ПК Pro, но се conscient на своите ограничения (плаваща точка, нови библиотеки)
Ако мислите за професионална употреба после забравя основна, научете asm и преглед C компилатори.
След версия 2,13 Pic плюс основния му трябва по-добре и да генерират доста компактен код някои добър игрален добавя посъветва ми е, че Вие сте нов commer и искат да
undre sttand как микро контролера могат да работят или искате да научите UC програмиране в бърз начин Pic основния плюс е инструментите друг начин за захващане на код С и монтаж и най-добрите
Ако са само началото аз ще опитам asm първи.Поне малко да можете да научите как всички регистри работа.Тогава бих препоръчал УСВ C. Ако наистина искате да използвате основния Go PIC Основни Pro.
PBPro не е на нивото на PBPlus, че за тази concerne за надеждност и "repetibility" на генериран код.
Плюс, PBPro не са истински полезни за управление на масиви в паметта, както аз просто writed в друга публикация.
Намерих препратка към основния компилатор / тренажор в друг пост тук в elektroda.
Опитах с някои малки прост код, за да види дали тя произвежда прекалено много asm код, или не го правиш нещата diffrently от това, което бих код в asm.
Мога да кажа, че тя произвежда почти същите, както бих код в себе си asm.
Аз
съм наистина мисля да се използва това като старт за следващия ми проект.
Дай да пробвам ...
hxxp: / / www.oshonsoft.com / pic.html
а не че скъпите като PicBasic Pro ...
Просто какво начинаещи нужди.
Опитах почти всички от тях.Снимка Основни Pro е най-доброто и по-евтини, техническата поддръжка е добро.
AC съставител е друга опция, но PBP може да реши 95% от вашите проблеми.Останалите 5%, ако не сте начинаещи вече.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.