Конвертиране на изход към 0-5V

J

jassi

Guest
Здравейте, аз съм се опитва да проектира барометър, за което са решили да използват MPX4100 сензор. мощност върви по 0.3V-4.9V за 20kPA 105kPa, изходът не е линейна. след равенството Vout = Vs * (0.01059 * P-0.152), може да се види в диаграмата по-долу (извлечени от лист с данни). Искам да конвертирате този изход 0-5Volts изход (използване на хардуер), която е част от проект. Аз ще бъда много благодарен ако може моля да ми помогне. Поздрави

Единият вариант е да използвате opamps .. виж картинката по-долу .. Първият opamp може да "изместване" на напрежението от 0.3-4.9V на 0.0-4.6V и втората opamp могат да задълбочат този сигнал от 1,087, за да представят изискваните 0-5V изход .. Друг вариант е да се наеме малък микроконтролер, като 8-пинов PICAXE-08M, използва своите PWM изход за генериране на 0-5V и определят един от своите аналогови imputs да вземе 0.3-4.9V (или каквото имате нужда) на входния сигнал .. Обърнете внимание в този пример: http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=163559 С уважение, IanP

благодаря за отговор, но в първата си решение чрез opamp WHT трябва да бъде стойността на съпротиви за конвертиране на 0.3-4.9V на 0.0-4.6V и втори сигнал opamp от 1,087, за да представят изискваните 0-5V изход .. благодаря

Изберете следното: - R1 = ∞ - R4 = R5 = R6 = R7 = 10kΩ и: - R8 = 10kΩ - R9 = 870Ω приемайки, че напрежението между R2 и R3 = 0.3V (не знам какво референтно напрежение ще се свърже към върха на R2), изходът ще е 0-5V .. Доставка на opamp трябва да бъдат + /-8V + /-15V .. С уважение, IanP

След смяна на изхода на 0.0-4.6V, че ще направи изхода линеен. нека да ви обясня какво съм се опитвам да кажа, с пример, знам, че получавам 0.3volts за 20kPa (сензор стандартна стойност) и сега, ако получа напрежение = 1,575 волта и да го реши като налягане = (20/0.3) * 1,575 = 105kPa, но вместо сензора дава 4.9volts за 105kPa сега как да се справят с този проблем. ако аз дори измести от 0.3-4.9 на 0.0-4.6V и не мисля, че така ще се излезе от този проблем. Благодаря за предишните отговори

Вие трябва да се използва формулата, използвана от конверсия: NewVoltage = (OldVoltage - 0.3V) * 1.087 или: OldVoltage = (NewVoltage/1.087) + 0.3V и да го прилага по отношение на натиска формула .. С уважение, IanP

аз имам да използвате opamps и произвежда 0-5 волта, не мога да използвам формули или микро-контролери за това

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back