Колко ток може свързващ-тел?

A

ASIC

Guest
Момчета, В следващите няколко седмици аз ще се изправят пред някои проблеми, че те не ви научи за в училище. Тук е първият .... Колко ток може да свързващ проводник (100 микрона подложка размер)? Кога да преминат към двойно свързване? Колко пина трябва да бъдат отредени VCC и GND? Всяко правило на палеца? ASIC

Hi ASIC, аз използвам, за 50mA/Pad за типичните подложките. Двойно гранична е необходимо, ако трябва да се намали indutance облигации. Това зависи от вида на веригата, който имате. За аналогови схеми е по-добре да се използват толкова много подложки, колкото можете, за да има по-чиста доставка. Това може да бъде симулирана да проверите behavor на верига. За цифрови схеми, това не е толкова проблематичен. Но зависи от скоростта на веригата. Броят на накладките ограничава окончателната област на силиций, така че, един compromize е необходимо. Пожелания Bastos

Bastos, вие сте истински приятел ... Благодаря милиона. ASIC

правило: 1mm залепване дължина = 1NH Така че може да се изчисли приблизително това, което ви трябва.

типичен 1 млн. bondwire може да отнеме до 500mA. Критичният фактор е самата подложка. повечето стандартни-подложки не са оптимизирани за големи токове и да получите electromigration-проблеми над 100mA. Но ако ви стека 5 или повече metallayers, може да се изгради 500mA предлагането Pad себе си.

Да не забравяме, размера на текущата тел отнема една облигация зависи от дебелината си. Аз използвам 0,0005 / 0,0007 ти жици облигации и аз не бих препоръчал над 200-300mA за тази дебелина на тел. Ако токът е проблем, не забравяйте, можете да използвате злато лента, anyhting от 0,0005 до 0,002, ще може да се използва за по-голяма текущата способност. Също така двойни връзки ще намали индуктивност и аз бих препоръчал това, ако използвате всякакъв вид усилвател в диапазона микровълнова честота.

[Quote Аз използвам 0,0005 / 0,0007 ти жици облигации и аз не бих препоръчал над 200-300mA за тази дебелина на тел. [/ Цитат] Искам да се свърже у дома. Какво оборудване ми е необходимо? Имам киселина за разтваряне на чип пакет и аз искам да облигации неизползвани подложка за изпитване на пакети щифтове.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back